Pontus Silfver och Christoffer Ericson nominerade

18 OKT 2012 18:39
Pontus och "Våfflan" nominerade till bästa spelare i Div 2 Norra Svealand.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Unibet 2:an är tävlingen där de bästa fotbollsspelarna i division 2 koras. Nu presenteras de nominerade spelarna i division 2 Norra Svealand. Bakom initiativet står spelbolaget Unibet som, med hjälp av sportjournalister över hela Sverige, utser säsongens vassaste spelare i division 2.

Tävlingen Unibet 2:an firar 10 år och har under årens lopp belönat de spelare och klubbar som utmärkt sig i fotbollens division 2.

– Anledningen till varför vi gör det här är för att uppmärksamma en spännande serie som är fylld av både unga talanger och spelare med massor av erfarenhet. Förutom äran handlar det om att belöna spelare och klubbar som sällan uppmärksammas men utgör en livsviktig del av svensk fotboll. Sedan tävlingen startade har vi totalt delat ut över femhundratusen kronor till Sveriges division 2-föreningar, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet.

Nästa steg i tävlingen är att utse säsongens bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare i varje serie. Dessa har sedan chansen att bli korade till Sveriges bästa spelare i division 2. Priset för bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare är 15 000 kr i varje kategori, varav 10 000 kr går till föreningen och 5 000 kr till spelaren.

Nominerade till bästa spelare i division 2 Norra Svealand är:

Bästa Målvakt
Gabriel Bulut Valsta Syrianska IK, Alexander Valentini Karlbergs BK, Erik Biselius Västerås IK

Bästa Back
Marcus de Bruin Sollentuna United FF, Joakim Granström, Nacka FF, Cristoffer Ericson, Hudiksvalls FF

Bästa Mittfältare
Pontus Silfver, Hudiksvalls FF, Christian Cuevas, Västerås IK, Pontus Parling, Strömsbergs IF

Bästa Anfallare
Axel Johansson, Skiljebo SK, Sencer Soguk, Valsta Syrianska IK, Kalle Ramsell, Sollentuna United FF

Skribent: Härje Lindgren