Siye Abera skriver kontrakt med HuFF

13 APR 2022 18:24
Forwarden Siye Abera har provspelat under försäsongen, nu har han skrivit på ett kontrakt med HuFF.
  • Skapad: 13 APR 2022 18:24

Siye ansluter nu på riktigt till truppen efter att ha varit med under stora delar av försäsongen. Han är som flera av de andra nya spelarna utbildad i GIF Sundsvalls akademi och har en väldigt bra högstanivå, kan peta in bollen i mål från alla möjliga slags situationer. Krigar om den centrala forwardspositionen i första hand men trivs även i andra offensiva roller. Jobbar på skola i Sundsvall och pendlar tillsammans med de andra Sundsvallskillarna i truppen (dvs Gustaf, Hamse, Yosef och Arvid).

- Siye är en central forwardstyp som har sin största styrka i och runt offensivt straffområde. Han har en förmåga att överraska försvarare med aviga bollmottagningar, vändningar och skarvningar till medspelare i fria ytor om han inte själv väljer att gå på eget avslut, säger assisterande tränare Kalle Ersjons.

Hej Siye, välkommen till HuFF, hur känns denna satsning?

- Det känns bra, taggad skulle jag nog säga.

Kan du kort beskriva din fotbollsbakgrund och nämna dina spetsegenskaper?

- Jag började spela fotboll när jag var 11 år med Sund IF sedan flyttade jag till GiF Sundsvall och spelade där till jag var 19 år och därefter blev det en halv säsong var med Stöde och Lucksta.

- Mina egenskaper skulle jag nog säga att jag kan göra det mesta av spelet, jag kan göra mål och assistera och vara en spelfördelare om det behövs. Jag är gillar mycket en mot en och läsa spelet.

Vad har du för tankar om lagets möjligheter i år och hur ser dina drömmar om en karriär med fotboll ut på sikt?

- Jag tycker laget kan gå långt, vi har bra trupp och har mycket ungt som är bra för konkurrensen. Jag vill kunna se hur långt jag kan ta det med fotbollen och hur bra jag kan bli.

Du pendlar nu från Sundsvall tillsammans med flera av dina jämnåriga lagkamrater från både GIF Sundsvall och Stöde, hur är stämningen i den bilen - och vem är mest vuxen?

- Det är skönt stämning i bilen, alla känner alla så det är alltid bra vibe. Vuxen i bilen är nog Gustaf Rosengren, han kör bilen så han är oftast den som är stabil men alla är chill.

Myskväll hemma med familjen, vad måste finnas med då?

- Bra film räcker för mig då.

Skribent: Hudiksvalls FF

Tel: 0738341977