Storstryk i Uppsala 1-5

22 MAJ 2010 07:58
I bortamatchen mot Gamla Upsala fick vi vända åter mot Hudik utan poäng.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Matchen spelades på en regnsjuk gräsplan som gjorde det svårt att spela ett spel med bra passningsspel. Det gällde verkligen att spela bollen på fötterna.

Vi inledde matchen inspirerat och hade bra koll på motståndarna i 1:a halvlek. Killarna följde taktiken bra och vi skapade några bra halvchanser framförallt genom Kalle Dahlbergs svepande inlägg. Där var vi nära några gånger att näta.

I den 24:e minuten kom GUSK runt på vänsterkanten och efter ett stenhårt inlägg stötte de in 1-0. Lite orättvis i det läget men vi utjämnade till 1-1 efter ett långt, djupt inlägg från Johan Danhard där Pelle Lööf gick upp i nickduellen med deras mittback. Målvakten var på  väg ut och mittbacken nicktskarvade bollen över sin egen målvakt.

I den 40:e minuten fick vi Erik Hellström skadad och han fick utgå ur matchen.

I halvtid snackade vi om att vi var rätt nöjda med 1:a halvlek och att vi bara skulle rätta till några detaljer.

Vi började bra också i den 2:a halvleken men GUSK verkade också aggressivare och efter 20 minuter tog de över spelet mer och mer. Speciellt blev det så sista delen av halvleken.

Tyvärr för vår del fick GUSK en straff i den 64:e minuten som de dunkade in utan pardon. 2-1 men fortfarande tyckte vi att chansen fanns att plocka poäng men tiden försvann mer och mer.

Vi satsade allt sista 10 minuterna med en trebackslinje och flyttade upp folk i anfallslinjen. GUSK fick också den här vevan en spelare utvisad (2 gula kort).

Det som hände och naturligtvis inte får hända är att vi slutade att jobba sedan vi tappade bollen i anfallsposition. Ingen tyckte att de behövde ta hemjobbet. Vår trebackslinje och Niklas Larsson fick jobba alldeles själva.

Släppa in tre mål mellan den 88:e och 93:e minuten är bedrövligt och inte alls acceptabelt.

Det är något vi får snacka om den här veckan.

Tyvärr blev helhetsintrycket lite nackat i kanten efter den avslutningen eftersom vi gjorde en bra match i 70 minuter.

Det ska också sägas att GUSK gjorde en bra match, vann rättvist och är ett lag som fler andra kommer att få problem med.

Startelvan:

Niklas Larsson-Niklas Lindh, Lars Skärpe, Christoffer Eriksson, Johan Danhard- Kalle Dahlberg, Erik Hellström, Jesper Karlsson, Kalle Andersson-Pelle Lööf, Joel Stillmark.

Avbytare:Thomas Sundberg, Fredrik Rahm, Mikael Svensk, Tobias Björk, Joel Hallberg och Johan Brolin.

Byten:

40:e minuten Joel Hallberg in, Erik Hellström ut.

82:a minuten Johan Brolin in, Pelle Lööf ut.

Hörnor:

GUSK 2 ABK 1

Varningar:

Erik Hellström, Pelle Lööf och Kalle Dahlberg.

Skribent: Härje Lindgren