Vidare i Svenska Cupen

20 AUG 2020 17:09
HuFF är vidare i Svenska Cupen efter seger med 2-1 hemma mot Ytterhogdal.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2020 17:09

HuFF tar ledningen efter 37 minuter när Cihan stressar målvakten så pass att han får tag i bollen och spelar sedan fram Pelle Lööf som fint placerar in bollen intill stolpen. En ganska jämn första med visst övertag av hemmalaget.

I den andra lyfter sig Ytterhogdal och kvitter också i 57:e minuten när en frispark nickas in. Man har också ett friläge där nog många hade räknat in ytterligare ett mål men där Simon Elgh kommer ut fint och räddar.

HuFF har flera gånger om i serien avgjort i slutminutrarna, så blev det även nu. Smedbakken hade först träffat stolpen i en snabb omställning där Zerai passat fram. Men strax efter var marginalerna på hans sida. Zerai lyfter in en boll som både Cihan och Smedbakken går mot där målvakten boxar och bollen på något vis hamnar i mål. Om Smedbakken touchade låter vi vara osagt, men noterades för målet det gjorde han. Och viktigast av allt, målet i den 89:e minuten blir matchens sista.

Vi tar oss därmed vidare i Svenska Cupen och ställs mot ett lag från Superettan eller Allsvenskan i nästa omgång.

Nästa match spelas borta mot Enskede på lördag, då i Divsion 2 Norra Svealand.

Stort tack till vår matchsponsor Oilquick!

Se highlights från matchen nedan.

Skribent: Mathias Berglund