Vidare i Svenska Cupen efter vinst med 2-0

26 JUL 2013 14:47
Vi gjorde en bra match och slog div 1 laget Selånger FK med 2-0 efter 0-0 i paus.
Nu är vi vidare till omg. 2 i Svenska Cupen och får möta ett elitlag, allsvensk eller superettan, på hemmaplan.
  • Skapad: 26 JUL 2013 14:47

Under matchens första 20 minuter var Selånger det bättre laget. Det resulterade i en del inlägg. De var också farliga på fasta situationer, frisparkar och hörnor, som oroade HuFF-försvaret på allvar.

Sedan kom vi in i matchen på allvar och hade ett par heta lägen som kunde, eller rättare sagt borde, resulterat.

Först blev Johan Brolin frispelad i ett läge då Selångers målvakt helt missbedömde situationen. Johan försökte lobba, men siktet var illa inställt och bollen gick utanför.

Nio minuter senare kom Ante Persson till från vänsterkanten, men skickade bollen i stolpen...

... och i den 44:e minuten hade Philip Berglund ett jätteläge men bollen gick utanför målramen.

Efter paus var HuFF det klart bättre laget.

1–0 kom i den 50:e minuten då Johan Brolin nickade in en frispark från Ludvig Sundström.

I den 71:a minuten tippade Niclas Larsson ett bra skott över ribban till en hörna och fem minuter senare var det med små marginaler som ett skott passerade Larssons högra stolpe till en ny hörna.

Selånger lyfte fram rejält på slutet men Hudiksvall försvarade sig bra och i den 90:e minuten kunde Viktor Roos spika slutresultatet till 2–0 efter en snabb omställning.

– Att få en tävlingsmatch mot ett division 1-lag inför omstarten av division 2-spelet var perfekt. Nu fick vi upp både fart och självförtroende ett snäpp till, sa Henrik Åhnstrand.

Vi möter Mariehem SK på söndag i höstupptakten av serien.

Skribent: Härje Lindgren