Hoppa till sidans innehåll

Amaros höger sänkte Täby

04 JUL 2021 18:29
Det sägs att tur och otur jämnar ut sig i långa loppet och jag anser ju att HuFF haft lite otur i inledningen av Ettan Norra.
  • Skapad: 04 JUL 2021 18:29

Det är på väg att jämna ut sig, i onsdags blev ”Chrille” Lindberg matchvinnare mot Piteå på övertid, och lördagens trepoängare mot Täby hamnar nog på ”turkontot”.

Att vinna med 3–2 (2–1) borta mot Täby handlar ändå inte enbart om tur, för man gör inte tre mål på bortaplan på bara tur, utan här handlade det om en högerfot som hemmalaget inte hade något botemedel mot. Amaro Bahtijars höger talade tre gånger och facit blev tre HuFF-mål.

Redan innan det hade gått en minut av matchen hade HuFF tagit ledningen. Gästerna hade avspel och rullade runt bollen, och sakta men säkert letade man sig uppåt i banan. Till slut hamnade bollen hos Amaro Bahtijar som drog till från 20 meter. Bollen träffade hemmamålvakten Fredrick Grundins vänstra stolpe och gick ut i en lång retur till Pelle Hedlund. Han siktade och sköt bort mot den andra stolpen där det var tomt, och plötsligt var HuFF i ledningen.
Det var nog en smakstart som tränaren Benny Dahlin knappast ens vågat drömma om under sina många funderingar inför en match.

Men trots kanonstarten var det en hel del i spelet som inte fungerade för HuFF. Täby fick mer och mer att säga till om och hemmalaget kom i ständiga anfallsförsök på kanterna. Ett sådant anfall resulterade också i kvitteringen efter 17 minuter då Robin Schildt kom loss på högerkanten och hans inspel hittade fram till Hugo Näslund som stötte in 1–1 vid första stolpen.

HuFF gjorde inte någon av sina bättre halvlekar men ändå kunde laget gå till pausvila i en 2–1-ledning. Återigen handlade det om Amaro Bahtijars högerfot, nu med en frispark från dryga 30 meter som han slog utom räckhåll för Fredrick Grundin. Sett till spelet och chanserna kanske inte helt rättvist.
Täby fortsatte att föra spelet efter paus, men nu kom man inte fram lika bra på kanterna som man gjort under den första halvleken. Men visst luktade det kvittering.

När så matchens nästa mål kom var det lite överraskande HuFF som gjorde det. Återigen kom långskottet från Amaro Bahtijars höger, men nog borde Grundin i hemmamålet ha tagit den bollen även om Bahtijar fick till en lurig bollbana.

Där hade HuFF tur.

Täby jagade och jagade, och med dryga tio minuter kvar av ordinarie tid kom också 2–3. Max Matta Aguirre stack fram huvudet mitt emellan Oscar Wallin och Simon Elgh på ett högt inspel och nickade in reduceringen, och jakten på poäng fortsatte från hemmalagets sida.

Det osade hett vid några tillfällen och närmast kvittering var det på tilläggstid då Aguirre fick ett nytt läge, den här gången med högerfoten. Han mötte ett inspel från höger, höll inne med skottet ett tag innan han vinklade ut bollen mot Simon Elghs högra stolpe. Elgh hade tyngden på vänsterfoten och var långt, långt i från skottet. Men bollen smet strax utanför.

Där hade HuFF tur.

När domaren Erik Mattsson strax därefter blåste för full tid sjönk flera av HuFF:s spelare när på planen och det var nog många lättande suckar, och de flesta på och kring Vikingavallen kunde nog konstatera att det inte var riktigt rättvist med en bortaseger. Men det är målen som räknas och HuFF gjorde flest och vann.

Att det sedan var med en viss portion tur kan jag köpa varje dag i veckan.

I den här matchen hade HuFF återgått till att spela med tre centrala försvarare, och Simon Elgh var tillbaka i målet. Han kom visserligen lite snett på Täbys andra mål, men i det stora hela så hade HuFF ett stabilt försvarsspel.

Framåt saknade man avstängde kaptenen Cihan Sener, och med det i åtanke var det starkt att göra tre mål. Ingen av de åtta HuFF-spelare som står på två varningar fick heller något nytt gult kort, vilket innebär att alla är tillgängliga för spel mot tabelltvåan Sandviken på Jernvallen kommande söndag.
Cihan Sener är också tillbaka, och med Amaro Bahtijars skottvilliga högerfot ska man nog inte räkna med en säker hemmaseger. Ja, det är ju till och med så att om HuFF ska hålla sin ”tre-matchers-svit” vid liv så kommer man ju att vinna...

Skribent: CHRISTER STRIDH

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info