Bortaförlust mot Nacka

03 MAJ 2012 13:58
Det blev inga poäng i bortamötet mot Nacka. Hemmalaget vann med 3-1 (1-1) i en match som kunde gått åt båda hållen.
  • Skapad: 03 MAJ 2012 13:58

De första tio minuterna av matchen blev trevande från båda lagen, och inget av värde skapades. Efter inledningen tog vi över och hade ett lite mer ordnat passningsspel. Vi tog också ledningen efter 20 minuter efter något som måste betecknas som årets anfall (hittills iaf). Efter ett tjugotal passningar och två spelvändningar kunde Pelle Lööf från nära håll nicka in Niclas Linds inspel. Efter målet dominerade vi matchbilden och i 35:e minuten kom en avgörande sekvens. Christoffer "Poppen" Björklund, med förflutet i bl.a. BP och Hammarby, gjorde en strålande räddning på Pontus Silfvers volleyavslut. Viktor Ros snappade upp returen och friställde Johan Brolin som från nära håll skulle stöta in bollen, men "Poppen" hann upp och gjorde ytterligare en bra räddning, den här gången en fotparad. Istället kom kvitteringen några minuter senare. Efter en hörna hann det bli både en andra- och en tredjeboll som till slut rakades in från nära håll. Lite surt att gå in i halvtid med oavgjort när det under en period såg ut som om vi skulle kunna skaffa oss en större ledning.

I den andra halvleken började vi bra och Pontus Silfvers skott efter en snabb kontring strök stolpen. Nacka började sen kliva upp högre på oss, och vi hade svårare att etablera ett anfallsspel. Dock var det relativt lugnt bakåt och vi släppte inte till några klara målchanser. Ledningsmålet kom egentligen ur ingenting. En andraboll några meter utanför straffområdet och ett kanonskott upp i första krysset. Efter det lyckades vi aldrig forcera och istället kom 3-1 i slutminuterna efter lite tafatt agerande i eget straffområde. I det stora hela var det en jämn match där några bra prestationer av motståndare i avgörande lägen avgjorde.

Nacka FF-Hudiksvall 3-1 (1-1)

0-1 Pelle Lööf (20)

1-1 (40)

2-1 (62)