Hoppa till sidans innehåll

Bra igen, men inte tillräckligt bra

06 JUN 2021 13:08
Visst kan man ta en och annan hedersam förlust. Men när det gäller HuFF börjar dessa att bli lite för många nu.
  • Skapad: 06 JUN 2021 13:08

Den senaste i raden kom i lördags hemma mot Umeå FC som vann med matchens enda mål.

HuFF inledde spelet i Ettan norra med tre raka förluster. De följdes av tre raka segrar, men nu är sviten återigen på ”förlustsidan” då 0–1 (0–1) mot Umeå återigen var tredje raka nollpoängaren.

Umeå är ett bra lag som säkert kommer att vara med och kriga om de två åtråvärda topplaceringarna i tabellen, och det är inget snack om att rätt lag vann matchen på Sparbanken Arena. Men HuFF gjorde en bra match, men det är ändå inte tillräckligt bra för att man ska ta poäng. Är man ett lag i de nedre regionerna av tabellen måste man även ha lite flyt för att siffran i poängkolumnen ska öka.

Tittar man på de tre senaste förlusterna så är det matcher med olika innehåll. Mot BP (0–5) var HuFF aldrig i närheten av att ta poäng, mot Assyriska (1–2) blev man bestulna på poäng och i lördags mot Umeå (0–1) saknade man flytet.

Sedan Umeå haft en boll inne i HuFF-målet som blev avvinkat för offside var det hemmalaget som skapade den första heta chansen då Kion King sprang ifrån mittförsvararna i Umeå och fick tån på bollen precis före målvakten Måns Nygren. King försökte lyfta bollen över Nygren men lyftet blev aningen för lågt och bollen ”fastnade” lite på Nygren och sedan kunde Tarik Hamza rensa undan till inkast.

Med lite flyt hade HuFF kunnat ta ledningen.

Det hade i och för sig Umeå också kunnat göra när Victor Kamf var framme på en boll som Simon Elgh inte riktigt fick grepp på. Den hamnade hos Kamf som drog till, men då svarade Elgh för en strålande parad.

Kion Kings chans var HuFF:s enda före paus medan Umeå däremot fortsatte att trycka på mot hemmalaget – och till slut kom också ledningsmålet. Tyvärr var det ett mål som vi måste placera under kategorin billiga mål (sådana som HuFF skulle behöva få) då Simon Elgh tvekade lite på det höga – och då menar jag verkligen det höga – inlägget från Oussama Ali. Bollen var i luften väldigt länge, Elgh var på väg men tvekade, Oscar Wallin blev ”bolltittare” och glömde bort vad han hade bakom ryggen och Araya Zerai stannade i sin backchecking.

Det gjorde att Albin Näslund i lugn och ro kunde stöta in 0–1.

Visst, målet var rättvist, men ett lag med flyt släpper inte in sådana mål.

Umeå fick sedan en jättechans att punktera matchen i inledningen av andra halvlek. Återigen vann Näslund en kamp mot Wallin som dock fick stopp på Umeås ytterspringare, men inte på ett juste sätt – och tyvärr för HuFF:s del så hade Näslund precis tagit sig in i straffområdet.

Domaren Jasmin Svraka kunde inte göra annat än blåsa och peka på straffpunkten.

Victor Kamf stegade fram till straffpunkten, slog till mot Elghs högra stolpe, men även Elgh gick mot samma stolpe – och klistrade straffen.

Revansch var ordet.

I anfallet efter skulle HuFF ha kvitterat – och ett lag med flyt hade säkert gjort det. Men Andreas Smedbakkens hårda avslut på Araya Zerais fina inspel smet strax över ribban.

Av någon anledning blev Umeå mycket försiktigare i sitt spel och man överlät spelinitiativet till hemmalaget. HuFF försökte och försökte men man kom inte närmare än ”Bakkos” chans.

När Jasmin Svraka blåste i sin pipa för sista gången den här eftermiddagen stod det fortfarande 0–1 på resultat-tavlan – och HuFF hade åkt på ännu en hedersam förlust.

Nu är det bara att hoppas på att HuFF:s trend håller i sig, tre förluster, tre segrar, tre förluster, och...

Dalkurd hemma står på programmet, en ny tuff uppgift, men inte omöjlig. Med lite flyt så kan det gå.

CHRISTER STRIDH

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info