Delad pott i Östersund, 1-1

29 SEP 2014 02:29
Matchen mot IFK Östersund slutade 1-1 (1-1).
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Matchen var flyttad till toppfina Jämtkraft arena, kanon konstgräs men väldigt blåsigt. Så var förutsättningarna.

Matchbilden blir den väntade med ett bra Östersund som det lag som har mest boll.När Östersund är på humör är dom ett av seriens bästa lag med boll och det är konstigt att inte fler poäng tickat deras väg.

Men fotboll går inte ut på att ha boll. Så trots tryck skapar de inte något på oss utan första bästa läget har Ecka som får skottläge vid straffområdet men skottet tar på en försvarare och smiter utanför. Inte på den men på nästföljande hörna får vi utdelning då Ludde sätter hörnan rakt i mål.

Repliken kommer ett tiotal min senare då även Östersund får utdelning på en hörna. Deras nick landar mitt i boxen och deras spelare kommer med fart och når precis framför Niclas och trycker upp kvitteringen i taket. Efter det har Östersund en farlig frispark som går utanför och vi har två nicklägen då ante får två nästan identiska lägen på bakre stolpen men målvakten räddar bägge.

I andra halvlek fortsätter matchbilden som i första. Östersund dikterar tempot och våra anfall blir tyvärr för korta. Vi hade inte kvaliteten eller tekniken idag.

Men återigen har vi fler lägen medan Östersund är nära lägen flera gånger. Lucas får ett fritt skottläge vid straffområdslinjen men mitt på. Östersund får andra halvleks bästa läge då en hörna dimper ner på fötterna på deras spelare, men han lyckas sätta den över från ett par meter.

Pelle får ett friläge i vinkel men målvakten räddar. Sedan är det Johan som får ett inspel snett i åt bakåt men avslutet går återigen mitt på.

Sammanfattningsvis så har alltså Östersund mest boll, vi har flest målchanser men Östersund har den bästa målchansen. Så ett oavgjort resultat är kanske inte ologiskt trots att bägge lagen ville ha tre poäng.

Startelvan: Niclas, Siksten, Wille, Chippen, Roos, Douglas, Ecka, Ludde, Ante, Lucas, Pelle.

Ersättare: Lindh (60), Johan (60), Mathias, Lars (75), Jeppe.

Skribent: Henrik