Hoppa till sidans innehåll

”Det går bra nu”

02 MAJ 2021 15:47
Det är bara att sjunga med i rapparen Petters låt ”Det går bra nu” – för det stämmer bra in på HuFF just nu.
  • Skapad: 02 MAJ 2021 15:47

 I lördags kom andra raka 1–0-segern i Ettan Norra, den här gången mot Karlstad på bortaplan, och jag antar att den långa hemresan från Värmland gick som en dans.

Tittar man lite närmare på texten i Petters låt och byter ut ordet pengar mot poängen så blir likheterna än mer slående.

”Det går bra nu, kompis, det går bra nu

Jag sa, poängen rullar in som de ska, det går bra nu”

Petter rappar vidare att han ”hustlar allt som finns”. Att hustla betyder ju att lura någon, men jag vill inte gå så långt som att säga att HuFF har hustlat Gefle och Karlstad, även om motståndarna säkert känner sig lurade på poängen. HuFF har i de två senaste matcherna svarat för ett hårt  jobb, och förtjänat de segrar – och poäng – de plockat åt sig.

Jag skrev efter den tredje raka förlusten (Örebro Syrianska) att det tar tid att lära sig, men det verkar som att Benny Dahlin och Eva Lambertsson har väldigt duktiga elever. I de inledande matcherna blev HuFF:arnas små misstag kostsamma. Mot Gefle och Karlstad har man undvikit dessa misstag och plötsligt så har ”poängen rullat in som de ska”.

Sex poäng på de första fem matcherna är ett helt okej facit för en nykomling. Att dessutom poängen kommit mot lag som förväntas tillhöra den övre halvan av tabellen är bara ett kvitto på att HuFF har lärt sig tillräckligt mycket för att de kommer att tas på allvar av motståndarna framöver. Men det finns oerhört mycket mer att lära för ett orutinerat nykomlingslag, så det gäller för såväl lärare som elever att fortsätta med det hårda jobbet.

Matchen då?

Ja, det stormade rejält mot HuFF i början. Karlstad satte full fart framåt vilket gav Oscar Wallin ett gult kort redan efter 20 sekunders spel. Den efterföljande frisparken slickade Simon Elghs högra stolpe, men som tur var för HuFF var det på utsidan av stolpen. Några minuter senare kom nästa rökare från hemmalaget då Jacob Ericsson träffade ribban.

HuFF redde ut den värsta stormen och så småningom kunde man också växla om från försvar till anfall och man skapade också en del farligheter, men när domaren Rambod Beigi blåste för pausvila var det fortfarande mållöst.

Så var det fram till den 71:e minuten då målet kom via en ”sprängning”.

Sprängning?

Ja, det var så min son Jonathan fick meddelande om Cihan Seners mål. Vi satt på Mani´s och åt lunch, och kollade på matchen via min Ipad. Jonathan stack iväg för att spela padel, och strax därefter kom målet. Jag tänkte att jag måste meddela honom direkt och drog iväg ett sms.

Rättstavningsprogrammet kände dock inte igen ordet språngnick som jag skrev utan ändrade, vilket jag inte märkte. Svaret från Jonathan kom snabbt. ”Språngnick? Annars lät sprängning coolt”.

Sprängning eller språngnick. I vilket fall som helst var målet snyggt. Araya Zerai – matchens bästa HuFF-spelare – slog ett inlägg från höger, Cihan Sener slängde sig framför Karlstads försvarare och styrde bollen förbi Petter Rosendal i hemmamålet och någonstans i bakhuvudet hörde jag Petter. ”Det går bra nu”.

Karlstad flyttade fram i stort sett allt man hade i slutet av matchen, men hemmalagets jakt på kvittering blev resultatlös. Återigen visade HuFF att man har en försvarsmur (www.forsvar.huff) som står pall för det mesta och de tre poängen som man till slut kunde stuva in i bagaget inför hemresan var välförtjänta.

Från de andra matcherna under lördagen kan rapporteras att polisen fanns på plats vid Mellringe IP (där HuFF spelade sin förra bortamatch) eftersom mötet mellan Örebro Syrianska och Dalkurd hade samlat hundratals åskådare, supportrar från båda lagen, utanför stängslen. Polisen hade dock inte befogenhet att skingra åskådarna, utan de såg bara till att det inte blev några oroligheter.

Återigen kan man ställa frågan till Folkhälsomyndigheten och regeringen: Var är det störts risk för smittspridning – åskådarna utspridda och under översikt inne på läktarna, eller som nu, i jättestora klungor utanför?

Jag tror inte att jag behöver motivera mitt svar.

Hur som helst, allt gick lugnt till väga och Dalkurd vann matchen med 1–0.

På Gavlevallen var det nära att historien upprepade sig för hemmalaget Gefle IF. I de två första hemmamatcherna – mot Luleå och Dalkurd – har Gefle haft ledningen med 1–0 i paus, för att sedan förlora med 1–2. Mot Umeå ledde Gefle med 1–0 efter 45 minuter, i mitten av andra halvlek var ställningen 1–2!

Nu spräckte Isac Lidberg mardrömssviten när han tio minuter före full tid räddade en hemmapinne genom att göra 2–2.

Faktum kvarstår dock – Gefle är fyra poäng bakom HuFF efter fem spelade matcher.

Det som oroar inför det som komma skall när det gäller HuFF (IFK Luleå hemma på lördag står närmast på programmet) är dock att truppen känns lite för tunn. Skador och sjukdomar gjorde att man i matchen mot Karlstad bara hade tre utespelare på avbytarbänken (fyra med Pelle Lööf men han var aldrig aktuell för inhopp).

Visst, skador, sjukdomar – och så småningom även avstängningar – hör till bilden i en lång serie, och det är bara att hoppas på att det blir ett snabbt tillfrisknande på spelare som Kion King, Andreas Smedbakken, Pelle Lööf, Jesper Lindholm och Alvin Brisvåg. Annars är risken stor att slitaget på de övriga blir för hårt.

Därför är det också viktigt att spelarna inte drar på sig onödiga varningar, det kan bli dyrbart i längden och då kanske tonerna av Petter och hans ”Det går bra nu” snabbt ändras till Kent och ”Vi är inte längre där”...

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info