En klar seger mot Kuben, 6-0

23 MAR 2013 17:10
Vi vann med 6-0 mot div 3 laget Kubikenborgs IF i dag. Matchen var i princip över efter 35 minuter.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

I dagens match mötte vi ett annat medelpadslag, Kubikenborgs IF, på Sparbanken Arena.

Vi startade bra och tog ett stabilt grepp om matchen. Passningsspelet var bra och vi var för det mesta på deras planhalva under 1:a halvlek. Vi återtog bollen rätt enkelt efter bolltapp och Kuben fick inte chansen att odla något eget spel.

I den 22:a minuhten fick vi en frispark i högerläge, på kanten, 10 m från starffområdeslinjen. Viktor slog den med innerskruv och Våfflan nickade in bollen med kraft i höjd med målområdeslinjen.

2-0 och 3-0 kom tätt mellan den 32:a och 34:e minuten. Förrst bröt Mehmed in från vänstekanten och sköt 2-0 distinkt från straffområdet och vid 3-0 sköt Johan Brolin in bollen behärskat från nära håll.

4-0 gjorde Viktor strax före pausen efter skott i burgaveln efter en lång, fin passning från Våfflan bakom deras backlinje.

Vi dominerade halvleken totalt och det enda Kubikenborg skapade var några hörnor men inga målchanser.

2:a halvlekens första kvart var tyvärr en kopia av Sveriges insats i gårdagens match mot Irland. Segt, stillastående, håglöst och....

Men efter ett några byten blev det lite bättre fart och vi kunde ta tag i matchen igen. Sista halvtimmen var det inget snack och vi stod för de farligaste målchanserna och det spel som presterades på planen.

Philip rakade in en målvaktretur till 5-0, efter ett skott från Siksten och ett bra förarbete av Jonathan. 6-0 gjordes av Johan Brolin efter ett bra förarbete från Petter, ett hårt inspel, som Johan bröstade in från nära håll.

Betyget för HuFF blir givetvis klart godkänt efter 6-0, många mål och ett stabilt försvarsspel med en säker sista utpost i Niklas.

Nu får vi se om vi kan göra en lika bra match mot Söderhamn på skärtorsdagskvällen, en tradition som återkommer efter några år i träda.

Startelvan idag: Niklas, Philip,Tomas, Våfflan,Ante, Ecka, Petter, Viktor, Mehmed, Fajko och Johan Brolin.
Avbytare som kom in under 2:a halvlek: Siksten(60), Ville (70) och Jonathan(70)

Skribent: Härje Lindgren