Hoppa till sidans innehåll

En poäng som kan bli värdefull

26 SEP 2021 20:35
Mållöst mot tabelltrean Karlstad gav HuFF en ”bonuspoäng” som kan bli hur värdefull som helst i jakten på nytt kontrakt i Ettan Norra.
  • Skapad: 26 SEP 2021 20:35

Men trots att HuFF återigen höll nollan mot Karlstad (vann med 1–0 borta) och tog den där viktiga poängen så tappade man en position i tabellen eftersom Luleå vände underläge mot Sollentuna på bortaplan och vann med 2–1. Även tabelljumbon Assyriska närmade sig efter 1–0-segern mot likaledes kontraktsjagande Hammarby TFF. Det femte laget som är inblandat i bottenstriden – Täby – spelade 1–1 mot Haninge.

Med åtta matcher och 24 poäng kvar att spela om så är det oerhört jämnt i botten. Luleå och HuFF (båda på 20 poäng) är på rätt sida strecket medan Assyriska (19), Hammarby TFF (18) och Täby (18) just nu ligger på nedflyttningsplats.

HuFF visade återigen att matchar de flesta lagen i den här serien för det var inte ofta man kunde se att det skiljer 21 poäng och tio tabellplaceringar mellan lördagens båda kombattanter. De första 45 minuterna var väldigt händelsefattiga och det var inte ofta som Simon Elgh i hemmamålet eller Peter Rosendal i gästernas mål sattes i arbete. Om man är riktigt snäll så kan vi notera två avslut på mål för gästerna medan HuFF endast tillskrevs ett avslut utanför av Lukas Bergquist.

Det blev genast lite bättre fart på Karlstads spel i andra halvlek, detta efter att man gjort två byten i paus. Bytena ledde bland annat till att David Johannesson hamnade högre upp i plan och i den 51:a minuten var han väldigt nära att spräcka nollan, men en överspelad Simon Elgh räddades då av sin vänstra stolpe.

Andreas Smedbakken kom in för HuFF efter 56 minuter och fem minuter senare var det hans tur att sätta ett avslut i stolpen. Det var HuFF:s första skott mot mål och det kom alltså efter dryga timmens spel.

Men det var som att klangen av Smedbakkens stolpträff väckte hemmaspelarna som plötsligt insåg att man faktiskt kunde anfalla också och under en tiominutersperiod så hade HuFF fler anfall än man haft under hela den första timmen. Det blev dock inga direkta farligheter, och således heller inga mål, vilket betyder att HuFF bara gjort två mål efter sommarvilan.

På något sätt känns det som att det är i anfallsspelet som problemen ligger för tränarduon Dahlin/Lambertsson, får man inte fart på målskyttet är risken stor att sejouren i division 1 bara blir ettårig. Bakåt har det sett bra ut i stort sett hela säsongen, dock med ett par undantag där 0–8 mot Sylvia kan bli väldigt ödesdigert till slut, för HuFF har den sämsta målskillnaden av den kontraktsjagande kvintetten.

I matchen mot Karlstad saknade HuFF skadade Kion King och avstängde Oscar Wallin. Den sistnämnde är i alla fall tillgänglig i nästa match (Umeå borta på söndag) och man skulle också behöva King, allt för att ha så många alternativ som möjligt.

Umeå är definitivt ingen lätt uppgift, västerbottningarna spelade 2–2 mot serieledande BP på söndagen och hemma på A3-Arena har man så här långt bara två förluster. Umeå har väl heller inte helt gett upp hoppet om en kvalplats, men man är sju poäng bakom tabelltvåan Sandviken och man har definitivt inte råd att tappa poäng mot HuFF.

Om vi återgår till lördagens match på Sparbanken Arena så tilldrog sig ankomsten av Karlstads sportchef kanske den största uppmärksamheten av hemmapubliken. Han kom nämligen i sin egna helikopter, det du Micke Roos...


Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info