En trotjänare flyttar långt söderut

14 JAN 2018 22:20
Efter över ett decennium hos oss väljer Johan Brolin att inte förlänga sitt kontrakt, utan flyttar neråt i Europa.
  • Skapad: 14 JAN 2018 22:20

2007 var året då #11 Johan Brolin kom till Hudiksvalls ABK som 17-åring och började sin resa i juniorlagen tillsammans med de andra "90:orna". En gyllene årgång som bl a innehöll spelare som Joel Stillmark, Jesper Karlsson, Jens Lundh, Marcus Larsson, alla med senare A-lagsmeriter. Framför allt Joel och Jesper som även kom att representera HuFF efter identitetsbytet 2011.

Johan blev den som ur det juniorlaget fortsatte leverera, höll sig skadefri och var en given pusselbit i A-lagstruppen genom åren.

2008 var debutåret på seniornivå och sedan dess varit med och slagit ut både Landskrona och Husqvarna ur Svenska Cupens kvalomgångar, samt mött allsvenskt motstånd i det följande gruppspelet. Han har varit med under firma Åhnstrand/Westin och kommit tvåa i division 2 Norrland 3 gånger om. Sammanlagt har det blivit 118 matcher i seriesammanhang och 37 mål för Johan i ABK/HuFF-tröjan.

Inför 2018 så väljer Johan att ta nästa steg i livet och flytta ner till den iberiska halvön och Lissabon, Portugal. Detta för språkstudier och jobb. Vi önskar honom stort lycka till och tackar oerhört för trogen tjänst och dessa 10 år.