Hoppa till sidans innehåll

Förlust i Enköping

21 AUG 2010 21:30
Ett oavgjort resultat hade varit rättvist.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Matchen mot Enköpings SK blev så tuff som vi på förhand hade spekulerat i. Det kändes före matchen att motståndarna var på g för att ge oss en fight om poängen.

De hade ett nytt namn i startelvan som komplement till den tidigare "internationella" truppen. Lite olika prioriteringar i de båda lagen....

....men man får också en 90 minuters språkträning, låt vara av ett begränsat antal uttryck....

Vi startade bra och Jesper Karlsson hade två bra skott under de första 10 minutrarna, ett utanför och ett som målvakten räddade. I anfallet som följde efter det andra skottet gjorde ESK 1-0. Enköpingsspelaren snappade upp en 2:a boll, efter bortnick från vårt försvar, avancerade några meter och sköt ett lågt skott i bortre hörnet från strax utanför straffområdet, otagbart för Niklas.

Tre minuter senare slog Jesper en längre boll som Pelle nickskarvade till Joel Stillmark som sprintade ifrån mittbackarna och från nära håll sköt han otagbart i närmaste krysset. Inte otroligt att det blir årets mål i tvåan!!

Viktigt att vi kunde kvittera så snabbt efter ESK mål.

Nu hade vi en bra period i matchen och vi kontrollerade händelserna på planen. I den 23:e minuten hade Jesper ytterligare ett bra skott efter en hörna.

I den 35:e minuten fick vi Christoffer skadad i en närkamp och det var bara att byta. Thomas Sundberg kom in och han gjorde en alldeles utmärkt insats. Halvleken fortsatte utan att något av lagen skapade någon riktigt het målchans.

Andra halvlek blev inte lika bra från vår sida, vi fick inte fast bollen några längre perioder på ESK:s planhalva. Visst, vi skapade några riktigt heta lägen och Enköping hade oxå några men bollen "bytte lite för ofta" spelare. Passningsspelet var inte riktigt av den högsta kvaliteten. Tröttheten kom oxå smygande. 

ESk skapade sista kvarten 3-4 hörnor och de satte också 2-1 i den 81:e minuten på en hörna. Deras spelare satte, från nära håll, huvudet på en bra slagen hörna men var fanns vi....??

...nu flyttade vi upp Thomas som tredje forward och spelade med en trebackslinje. Vi lyftade långa bollar upp på forwards och satte därmed extra tryck på deras backlinje....

...och direkt fick Joel Stillmark en fin möjlighet men skottet räddades av målvakten...

....men det blev givetvis lite tunt bakåt vissa gånger och i den 86:e minuten fick Enköping en hårt dömd straff (var killen verkligen innanför när han ramlade??).

Alltnog Niklas räddade straffen och vi fortsatte att pumpa framåt men tyvärr skapade vi bara några hörnor och halvchanser.

1-2 och den 2:a raka förlusten var ett faktum men jag tyckte att ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist.

Det här kommer Gamla Upsala att få betala för när de kommer till Hudik nästa helg. Då ska vi göra allt för att komma in på vinnarspåret igen..

Startelvan:

Niklas Larsson-Niclas Lindh, Lars Skärpe, Christoffer Eriksson, Johan Danhard- Johan Brolin, Jesper Karlsson, Kalle Andersson, Joel Hallberg-Pelle Lööf, Joel Stillmark.

Avbytare: Joakim Svensk, Thomas Sundberg, Petter Andersson, Christian Brolin och Fredrik Rahm.

Byten:

35:e minuten Thomas Sundberg in, Christoffer Eriksson ut.

71:a minuten Joakim Svensk in, Johan Brolin ut.

87:e minuten Petter Andersson in, Joel Hallberg in.

Hörnor:

ABK 9, ESK 9.

Varningar:

Joel Hallberg, Johan Danhard och Niclas Lindh. 

Skribent: Härje Lindgren


 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info