Förlust i första träningsmatchen

14 FEB 2021 19:56
Det blev en uddamålsförlust för Hudiksvalls FF i första matchen för säsongen. Blivande seriekonkurrenten Sandvikens IF vann träningsmötet hemma på Jernvallen med 2–1 (1–0).
  • Skapad: 14 FEB 2021 19:56

– Utifrån de förutsättningar vi hade är jag nöjd med prestationen, sa HuFF-tränaren Benny Dahlin.

Även om det var Sandviken som tog hand om taktpinnen från start bjöd HuFF upp till bra motstånd. Visserligen skapade man inte så mycket framåt, men Mannan Kahlil var framme och oroade hemmaförsvaret ett par gånger.

Redan i den sjunde minuten åkte HuFF-målvakten Simon Elgh på en rejäl smäll på ena armbågen. Efter behandling så fortsatte han matchen, men efter en halvtimmes spel bytte han och Sebastian Jonsson fick göra debut.

Han kunde inte göra mycket åt hemmalagets ledningsmål i den 39:e minuten. John Junior fick skottläge inne i HuFF:s straffområde och han knorrade elegant in 1–0.

HuFF gjorde tre byten i paus, bland annat kom nyförvärvet från Iggesund, Alvin Brisvåg in. Han hann inte vara på plan länge förrän han förrän han blev nersparkad. Brisvåg försökte spela vidare, men hans debut i HuFF-tröjan blev kortvarig.

– Han åkte på en stukning och försökte spela vidare för han ville inte att hans debut skulle vara i en och en halv minut, men det gick inte. Men förhoppningsvis är både han och Simon tillbaka inom kort, sa Dahlin.

HuFF kvitterade efter 51 minuters spel. Mannan Kahlil snappade upp en retur ute till höger och hans skott träffade en hemmaförsvarare och gick i mål. HuFF-glädjen blev inte lång, för fyra minuter senare satte Ahmed Bonnah 2–1 för Sandviken, ett mål som blev matchens sista.

– Som sagt, jag är nöjd med prestationen och med lite tur kunde vi ha fått 2–2 också, sa Dahlin.

– Vi ska komma jhåg att vi hade sex spelare hemma, men jag tycker ändå att vi fick ett bra kvitto på att vi har en hel del att bygga på.

Skribent: Christer Stridh

E-post: kansli@hudiksvallsff...