GIF Sundsvall gästar Hudiksvall i Svenska Cupen

06 OKT 2020 11:07
Nu på onsdag klockan 18:30 startar matchen mellan Hudiksvalls FF och GIF Sundsvall. Matchen spelas på konstgräset på Glysis och vi får tyvärr bara ta in 50 åskådare. Vi öppnar grindarna 1 timme innan matchstart och det är först till kvarn som gäller.
  • Uppdaterad: 06 OKT 2020 11:07

Svenska Cupen är alltid lika spännande och intressant när storlagen möter lag i mindre divisioner. Vilka spelare startar GIF med? Hur viktigt är det med seger i Cupen kontra serien?

Men i dagsläget gäller detta förmodligen Hudiksvalls FF mer än GIF Sundsvall, då en seger på lördag borta mot Österåker, gör att HuFF är klara för division 1 nästa säsong.

En spelare som förmodligen spelar i GIF Sundsvall är den tidigare HuFF:aren, Niklas Dahlström. Och han säger så här om att återvända till Glysis.

-       Det ska bli otroligt roligt att träffa gamla lagkamraterna. Det är samtidigt väldigt speciellt att spela på Glysis som bortalag, att byta om på annat ställe och värma upp på ”fel” sida.

Niklas har gjort en otroligt bra debutsäsong i GIF Sundsvall.

-       Personligen är jag ju nöjd med att ha fått chansen att spela så mycket. Det hade jag ju inte räknat med det första året. Men det är klart att man ställer högre krav på sig nu när man kommit in i det, avslutar Dahlström.

Lagens tränare, Benny Dahlin och Henrik Åhnstrand, har mötts tidigare när Benny tränade Söderhamn och Henrik tränade HuFF.

-       Det har alltid varit tuffa matcher och det är inte alltid det har varit lugnt på matcherna, skämtar Benny. Men det ska bli kul att träffa Henrik igen och jag tror att han tycker att det ska bli roligt att komma tillbaka till Glysis.

Statistiken mellan dessa herrar förtäljer inte historien men vi tror att det kommer bli en tuff match där ingen vill förlora.

Hudiksvalls FF trummar på i serien och leder just nu division 2.  I helgen åker HuFF ner till Österåker för att spela om seriesegern. Vinner HuFF är det klart för spel i division 1 nästa säsong. Annars väntar en rolig och spännande match hemma den 18:e oktober mot Gamla Uppsala.

Matchstart 18:30 på Glysis Sparbanken Arena.
50 åskådare, först till kvarn.

Ni kan även streama matchen live via www.helahälsingland.se

Skribent: Magnus Lampert