Härligt avslut på våren!

22 JUN 2012 14:40
Huff kunde, efter vissa besvär, avsluta våren på bästa sätt. Falun besegrades på Glysisvallens konstgräs med 3-2 (2-0).
  • Skapad: 22 JUN 2012 14:40

Huff började matchen bra och aggressivt, och redan efter sex minuter kunde man ta ledningen. Pelle Lööv kom runt på högerkanten, och och spelade in bollen i straffområdet där Johan Brolin snyggt hoppade över bollen. Bakom Brolin kom Pontus Silfver farande och dunkade upp bollen i nättaket. Minuterna efter målet följdes av ett rejält tryck av Huff som jagade ett andra mål. Närmast var det när Pelle Lööv prickade stolpen och Johan Brolin lyckades skjuta returen från två meter över ribban. Istället jobbade Falun sig in i matchen och skapade ett visst tryck via långa inkast där man flyttade upp mycket folk. Huff var oftast tvåa på andrabollarna och det var tack vare en riktigt bra Rickard Rickardsson-räddning som nollan hölls intakt. Efter 32 minuter fick Viktor Roos gult kort efter att ha satsat för hårt i en nickduell. I samma veva blev en Falunspelare utvisad efter en eftersläng. Domaren kunde ha nöjt sig med frispark för den första förseelsen och gult för den andra, men nu blev det en utvisning med Huffdominans som följd. Falun tvingades jaga och i den 39:e minuten kom 2-0. Ludvig Sundström sköt från 30 meter och fick kanonträff. Resterande minuter fram till halvtid fortlöpte med stort bollinnehav för hemmalaget och ett lite uppgivet bortalag.

Starten av den andra halvleken visade kanske vad som var på gång. Ett nonchalant hemmalag misslyckades med avsparken(!). Nästa gång man fick röra bollen var två minuter senare - när man plockade ut den ur eget mål efter ytterligare en andraboll efter fast situation. Falun var efter det nära att kvittera när en hörna höll på att gå direkt i mål, men bollen hamnade hos Rickard via stolpen. Efter 20 minuters kaos för hemmalaget lyckades man få till lite ängre anfall. Pontus Silfver fick ett rent friläge efter en fin passning från Philip Berglund men lyckades inte chippa den över målvakten. I den 80:e minuten kom det förlösande tredje målet. Pontus Silfver drog till på frispark och bollen gick, via målvaktens händer, in i krysset. Även om bollen fick en dykande bana så får det betecknas som en tavla. Huff såg efter målet ut att ha kontroll över händelserna, men i den 90:e minuten tilläts Falun kontra in 3-2, och matchen fick lite nerv igen. Det hann dock inte hända så mycket mer, och Huff kunde ta den seger som man höll på att ge bort genom en svag andra halvlek.

Hudiksvall-Falun 3-2 (2-0)
1-0 (6) Pontus Silfver
2-0 (39) Ludvig Sundström
2-1 (47)