HuFF klara för division 1

10 OKT 2020 19:09
I en dramatisk match borta mot IFK Österåker blev det klart att HuFF vinner division 2 Norra Svealand och därmed är klara för division 1.
  • Skapad: 10 OKT 2020 19:09

Första halvlek var ingen höjdare och väldigt chansfattig. Speciellt för HuFFs del som hade väldigt svårt att skapa något.

Men som så många gånger förut blev det bättre fart och därmed mer chanser i den andra halvleken. Det dröjde dock innan det på allvar skulle börja hända grejer i denna match.

En straff till HuFF i 83:e som Cihan Sener säkert satte dit och Division 1 kändes verkligen nära. Men glädjen blev kortvarig och när 1-1 kom i den 88:e minuten var det nog många som började tänka "Å nej inte nu igen...". Men detta HuFF-lag visar på nytt en fantastisk moral. I den 93:e minuten kliver Jesper Lindholm, född 2002, fram och sätter dit spiken i kistan. 1-2 och segern och uppflyttning är ett faktum.

Enorm glädje på planen och säkerligen på många platser runt om i Hudiksvall och Hälsingland!

Den avslutande seriematchen spelas söndag 18/10 hemma på Glysis.

Skribent: Mathias Berglund