HuFF vände och vann legendmatchen

07 NOV 2020 18:59
  • Skapad: 07 NOV 2020 18:59

I april utspelade sig en fiktiv match på Twitter mellan HuFF och gamla ABK. Detta för att samla in pengar till klubben. Idag gjorde vi verklighet av den matchen på Glysis Sparbanken Arena.

Gamla ABK fick inleda matchen med ledning 1-3, i och med att det var slutresultatet i den fiktiva matchen. Matchen spelades i 3x30 minuter. Legenderna stod upp riktigt bra fram till den sista delen då HuFF drog ifrån och slutresultatet skrevs tillslut till 11-7.

Noterbart för HuFF:s del var att flera spelare fick testa på ovana positioner. Bland annat vaktades målet av Smedbakken, Cihan och Ante Persson. Ordinarie målvakterna Elgh och Hejdebäck agerade utespelare.

Stort tack till alla åskådare och alla spelare som ställde upp!

ABK:s trupp

Spelare: Magnus Lampert, Micke Skjärvold, Ecka Hellström, Pär Styrman, Fredrik Sundfors, Henrik Sonerud, Erik Sundin, Olle Skoglund, Patrik Hedman, Martin Olofsson, Thomas Ehrenbrant, Mikael Thuresson, Fredrik Näsman, Peter Berggren, André Myhrer, Johan Sundfors, Fredrik Hellberg, Kalle Ersjons, Pär Johansson, Tony Eriksson, Siksten Kasimir.

Tränare: Pelle Lindberg, Härje Lindgren.

HuFF.s trupp

Spelare: Andreas Smedbakken, Mannan Khalil, Jonathan Koskinen, Cristoffer Ericson, Jesper Lindholm, Pelle Lööf, Ante Persson, Jonathan Hejdebäck, Araya Zerai, Cihan Sener, Simon Elgh och Christoffer Lindberg

Tränare: Eva Lambertsson, Lina Tollin

Målen: 1–4 (12) Ecka Hellström, 2–4 (27) Cristoffer Ericson, 2–5 (29) Magnus Lampert, 3–5 (36) Abdulmannan Khalil, 4–5 (44) Cihan Sener, 5–5 (53) Cihan Sener, 5–6 (59) Magnus Lampert, 6–6 (63) Araya Zerai, 7–6 (69) Abdulmannan Khalil , 8–6 (71) Pelle Lööf, 8–7 (76) Martin Olofsson, 9–7 (80) Abdulmannan Khalil, 10–7 (83) Abdulmannan Khalil, 11–7 (87) Andreas Smedbaken.

Se höjdpunkterna från matchen här:

Skribent: Mathias Berglund