Inför lördagens bortamatch

25 JUN 2020 22:46
Efter segern i premiären hemma mot IFK Lidingö är det på lördag dags för säsongens första bortamatch.
  • Skapad: 25 JUN 2020 22:46

Söndag den 14 juni inleddes äntligen serien och vi började med en 3-2 seger på hemmaplan. Detta efter två mål av Mannan Khalil och ett av Pelle Lööf.

Vi gör en prestation tillräcklig för att vinna matchen, så vi är riktigt nöjda med 3 poäng såklart. Spelmässigt gör vi det mycket bra första 30 minuterna och även i stunder i resten av matchen men sett över 90 minuter kan vi förbättra jämnheten i vårt spel. Konstigt vore det annars denna märkliga säsong, säger tränare Benny Dahlin.

Nu väntar säsongens första bortamatch då Fanna BK står för motståndet på lördagen.

Viktigast mot Fanna blir det som fungerade i första matchen och som alltid kommer först, inställningen att jobba hårt och göra sitt yttersta för kollektivet båda vägar. Spelmässigt blir det viktigt att fortsätta utnyttja den offensiva balans vi har i laget och göra det svårt för Fanna med våra positioner och vårt beslutsfattande, säger Benny och fortsätter.

- En parameter i denna match blir den härliga värme vi väntas möta i Enköping och som gör att vi gärna har boll i längre stunder än i, framförallt i andra halvlek, förra matchen. Vi behöver också vara lika kollektivt och individuellt starka i vårt försvarsspel som vi började vår match senast. Vi gjorde inget mål på fasta situationer senast, något vi har stora möjligheter till, det kommer nu...

En intressant aspekt inför matchen är att nu när serien kommit igång efter att ha skjutits upp så skiljer det två veckor mellan premiärmatchen och nästa match nu på lördag. Men det är inget som tränare Dahlin ser som något negativt alls.

- Nej, det har bara vart positivt då vi fick en sådan bra start med vinst mot ett topptippat Lidingö, fick gå på midsommarvila utan grubblerier och har sedan fått göra ytterligare några träningar för att bli bättre på allt.

Vi siktar givetvis på tre nya poäng på lördag 16.00!

Matchen ser du live via Helahälsingand och annars följer du den som vanligt live via vår Twitter.

Skribent: Hudiksvalls FF