Hoppa till sidans innehåll

Inför match: Gällivare-HuFF

15 OKT 2016 09:56
Sista seriematchen för säsongen då HuFF åkt de ca 84 milen upp till Gällivare. Efter denna match är det kvalspel mot division 1 som gäller.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Man kan diskutera hur kul det är att åka 84 mil till en bortamatch som inte gäller något, men kollar man grabbarnas uppdateringar på sociala medier så är det bara glada miner. Gruppkemin i detta lag är verkligen på topp och en långresa norrut gör den inte sämre gissar jag på. Tränare Henrik Åhnstrand berättar hur de har motiverat laget till en sån här match där det står klart att de slutar tvåa i serien oavsett dagens resultat.
- Dels vill vi göra en bra prestation för att känna att vi är på gång inför nästa helg då
kvalet börjar. Sedan så vill vi slå antalet poäng vi hade förra året (60 poäng).

Vid dessa långresor är förberedelserna extra viktiga,  Åhnstrand berättar hur de lagt upp resan.
- Vi tränade i torsdags sedan åkte vi norrut på natten. Igår, fredag, har vi haft en dag i Gällivare. Vi har besökt dundret och tränat på matcharenan. Väldigt bra förberedelser. 

Gällivare Malmberget ligger för närvarande på en 10:e plats men skulle kunna klättra ett par placeringar vid en seger. HuFF ligger som ni vet kvar på sin andraplats. Senast lagen möttes var på Sparbanken Arena då HuFF vann med 3-0. Cihan, Kion och Brolin satte ett varsitt mål i en hyfsad match från HuFF.
- Är man inte nära en maxprestation eller är effektiva när målchanserna dyker upp så vinner man inte några matcher i den här serien. Det har vi fått erfara på slutet. Så vi behöver komma så nära max som möjligt för att vinna denna match, avslutar Henrik Åhnstrand.

Gällivare Malmberget-HuFF
Lördag 15/10 14:00

Följ matchen via HuFFs twitter!

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd


 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info