Hoppa till sidans innehåll

Inför match: HuFF-IFK Östersund

02 JUN 2017 16:40
Dags för match nummer nio när IFK Östersund gästar Sparbanken Arena söndag 4/6 15.00
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Det är ett Östersund som startat säsongen starkt med 16 inspelade poäng vilket ger dem en femteplats. Innan förlusten senast mot Gällivare/Malmberget hade man fem raka matcher utan förlust. Men nog är man revanschsugna efter en förlust med 3-0 hemma mot Gällivare/Malmberget. Ett bekant ansikte i Östersund är Ludvig Sundström med flera säsonger i HuFF. Han säger så här om sitt lags säsong hittills.
I stort sett så är vi ganska så nöjda såhär långt, vi har blandat och gett lite, men i stort sett nöjda att som nykomling ha 16 poäng.

Trots två säsonger på annat håll så har "Ludde" fortfarande lite koll på sitt gamla lag HuFF.
- Jag har väl ganska så bra koll skulle jag säga då jag fortfarande följer HuFF ganska så noga och även om det har bytts några spelare sedan jag var där så är många kvar sedan den tiden, berättar han.

HuFF med 19 poäng ligger på en tredjeplats och har inte förlorat sedan första matchen mot Timrå. Man är också det lag som släppt in minst mål av alla, sex stycken på åtta matcher. 
- Framförallt så har vi bra fotbollsspelare som jobbar hårt hela tiden. Sedan gäller det att alla vet sin roll och vad de ska göra när bollen är i olika positioner, ger tränare Henrik Åhnstrand som förklaring. 

- Östersund är ett skickligt lag så försvarsspelet måste fungera för oss. Det kommer förhoppningsvis bli en välspelad match mellan två bra lag och det laget som kommer närmast sitt max vinner, fortsätter Åhnstrand.

"Ludde" och hans Östersund är redo för en tuff bortamatch på söndagen.
Det gäller att vi lyckas i vårt försvarsspel och får stopp på deras snabba spel, så kanske försöka dra ner tempot lite i matchen och sen ta tillvara på våra lägen i offensiven.

"Håll ögonen på" enligt Ludvig Sundström:
I IFK så tycker jag absolut att man ska hålla koll på Philip Fredrikssons underbara bollträff på fasta situationer. Och i Hudik så ska publiken och även vi som lag hålla lite extra koll på Kion som jag tycker har tagit stora kliv sista åren!

HuFF-IFK Östersund
Söndag 4/6 15.00
Kan du inte vara på plats så ser du matchen LIVE HÄR

Skribent: Hudiksvalls FF
Epost: Adressen Gömd


 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info