Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Inför match: HuFF-Karlberg

20 OKT 2016 17:54
Då var det dags, nu drar kvalspelet igång och HuFF inleder det på hemmaplan mot Karlbergs BK.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Karlbergs BK, hemmahörande i Stockholm, kommer från Division 2 Norra Svealand och eftersom de också är med och kvalar så slutade dem tvåa i serien. Laget slutade på 51 poäng, gjorde 61 mål och släppte in 29 mål. Att jämföra med HuFF som slutade på 63 poäng, gjorde 71 mål och släppte in 19 mål. Nu spelar denna statistik ingen som helst roll när man går in i ett kval, för i ett kval kan allt hända. 

I Karlberg hittar vi ett antal spelare med anknytning till Djurgården, AIK och Brommapojkarna. Om vi ska kolla på några spelare som sticker ut finns bland annat unge backen Michael Jahn som är inlånad från Djurgården. En annan spelare som sticker ut är anfallaren Jerome Tibbling-Ugwo som lånats in från Assyriska i Superettan. Kollar vi in målskyttar i Karlberg så hittar vi att Mathias Karelius och Modou Gassama har gjort flest mål, båda 14 mål.
- Vi har samlat in lite information om Karlberg som förhoppningsvis kommer att hjälpa oss på söndag. De är ett spelande lag med en tydlig idé om hur de vill spela fotboll, säger tränare Janne Westin.

- För oss blir det viktigt att få ut maximalt av alla och släppa loss kreativiteten. Det är här och nu som gäller. Det är ett nytt kapitel för oss i HuFF och det känns som en utmaning för oss alla, fortsätter Janne.

En spelare i HuFF som gjort det riktigt bra under hela säsongen är Haris Camo, här berättar han om hans egen syn på sin prestation hittills.
Hittills har den varit okej. Jag har utvecklats på många sätt tack vare tränarna och spelarna men det är lite upp till bevis nu för mig och alla andra när kvalet börjar.

Efter en generellt sätt mycket bra prestation i serien är det nu spelare och tränare måste hålla extra fokus och verkligen göra rätt saker. Endast tre förluster på 26 matcher, kan känslan i truppen vara annat än bra?
Känslan är alltid bra hos oss vilket är vår främsta egenskap. Nu inför kvalet är vi såklart extra inspirerade och taggade!  Det som blir viktigt på söndag är det som har varit viktigt mot alla våra motståndare, att tro på vårt spel och komma upp i kvalité, säger Haris Camo.

Avslutningsvis hoppas vi såklart på riktigt mycket folk på söndag. Nu är det dags att folket i och i närheten av Hudiksvall ställer upp efter lagets fantastiska säsong. Som är långt ifrån över!

- Vi hoppas på ett härligt stöd av alla fotbollsintresserade i och runt om Hudiksvall. Vi behöver ert stöd, hälsar Janne Westin.

- Kom till Glysis för vi behöver verkligen allt och alla! Riddow (Ridwan Beyan), Danne (Eliasson) och Cihan (Sener) är exempel på showspelare som brinner för de stora scenerna, hälsar Haris Camo.

HuFF-Karlberg
23/10 15.00
Sparbanken Arena

Kan du absolut inte vara på plats på söndag?
Kolla på matchen genom TeamStreams Livesändning, den hittar du HÄR

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info