Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Inför match: HuFF-Söderhamns FF

04 AUG 2017 11:00
Första hemmaderbyt för säsongen när Söderhamn kommer till Sparbanken Arena söndag 6/8 16.00.
  • Skapad: 04 AUG 2017 11:00

Äntligen dags för derby på Sparbanken Arena igen, det är alltid något speciellt med dessa matcher. Denna säsong har vi ju också lyxen med ytterligare ett Hälsingederby då Bollnäs tagit sig upp. Men närmast väntar Söderhamn på söndag. Man placerar sig näst sist med elva poäng efter 15 spelade omgångar men som alla vet är ett derby alltid ett derby. Senast kommer SFF från en derbyförlust mot Bollnäs där matchen slutade 2-1, så räkna med att man är revanschsugna.

För HuFFs del kunde man inte börja höstsäsongen bättre när man besegrade Timrå med 3-1 och klättrat upp på samma poäng som serieledande Skellefteå. Comebacken för Pelle Lööf kunde heller inte bli så mycket bättre (ett missat jätteläge är i efterhand acceptabelt) när forwarden byttes in till stora applåder. Comeback, seger och få sätta dit sitt 100:e mål, bättre blir det inte. 
Såklart jätteroligt att få vara tillbaka, kändes bra att få 30 min i benen och extra kul att även göra mål. Kion slår en djupledsboll då Timrås backlinje är oorganiserad så jag får den perfekt och kan lägga in den i bortre, säger Pelle själv om comebacken och berättar att det varit jobbigt att stå på sidan hela vårsäsongen.Ja det har varit mycket jobbigt, det säger nog de flesta. Vissa matcher har gått bättre, andra inte. Men samtidigt tror jag att det kan vara nyttigt för alla att någon gång ha gått igenom en längre tids skada, man får perspektiv på saker och stärks mentalt.

Nu väntar ett derby på hemmaplan som inte bara är viktig att vinna för att hänga med i den jämna toppen. Derbymatcher betyder alltid lite mer, lite mer närkamper, lite mer folk, lite mer känslor och här spelar poäng och tabellplacering inte lika mycket. I dessa matcher behövs det inget brandtal inför match. I dessa matcher finns inget tvekande. I dessa matcher går alla in fullt ut. Pelle ger sin syn på söndagens match.
SFF är alltid SFF, spelar ingen roll hur många poäng det än skiljer. De tar alltid fram viljan i detta derby och vi får se upp med de saker som de är bra på. Därför måste vi ha ännu större vinnarskallar än dem och visa att tabellen inte ljuger, att det finns en anledning varför vi ligger där uppe och föra matchen som vi vill göra. Då tror jag det kan gå hem, konstaterar Lööf och önskar mycket publik på söndag!

HuFF-Söderhamn
Söndag 6/8 16.00
Sparbanken Arena

Det vill du inte missa!

 

Skribent: Hudiksvalls FF
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info