Hoppa till sidans innehåll

Inför match: HuFF-Timrå

17 AUG 2016 14:33
Toppmatch väntar på Sparbanken Arena imorgon fredag 19/8 19:30! Fjärdeplacerade IFK Timrå kommer hit och hemmastarka HuFF får en tuff nöt att knäcka.
  • Skapad: 17 AUG 2016 14:33

Timrå är ett starkt bortalag och har tagit mer poäng borta än hemma denna säsong. Nykomlingarna har gjort en mycket bra säsong hittills och ligger alltså på en fjärdeplats i tabellen just nu. Man kommer senast från ett oavgjort möte hemma mot Morön men besegrade dessförinnan Valbo på bortaplan. Hur gick det då för HuFF i bortamatchen mot Timrå? Jo, där kom en av HuFFs nuvarande två förluster. Matchen slutade 3-2 till Timrå efter ett sent segermål. Timrå var bättre än HuFF då och tränare Henrik Åhnstrand berättar om hur han ser på Timrå.

- Timrå har många individuellt skickliga spelare med erfarenhet från spel i högre divisioner. Som jag ser på fotboll så var det inte konstigt att de vann där uppe. Sedan sved det extra att de avgjorde sent förstås. På fredag måste vi komma så nära en maxprestation vi kan, både i anfall och försvar.

HuFF kommer senast från en bortaseger mot Friska Viljor, 1-5, och har på de senaste tre matcherna gjort hela 13 mål. Samtidigt är man det lag som släppt in minst mål av alla i serien. 

- Vi jobbar hela tiden med en enorm tydlighet hur vi vill se ut i matchens fyra skeden. Sedan utför spelarna det väldigt bra både i träning och match, berättar Åhnstrand.

En spelare som bidragit med tre av dessa 13 mål är Kion King. I och med sitt mål i senaste matchen har han nu gjort mål i tre raka matcher och totalt stått för 8 mål denna säsong.

Jo det flyter på väldigt bra för tillfället. Jag har ingen riktig förklaring till varför det gått så bra på slutet, tänker inte så mycket på det, utan jag kör bara. Jag tycker att träningarna har känts bra denna vecka! Vi har tränat som vi alltid gör, med fokus på de kommande motståndarna.

En match där Kion blev mållös var mot Timrå, och det är en match han inte är nöjd med.

- Det var en av de sämre matcherna vi gjort den här säsongen, vilket resultatet reflekterar. På fredag så kommer det vara viktigt att vi är väldigt noggranna i allt vi gör, dom har några offensiva spelare som gjorde det jobbigt för oss sist. Sen så måste vi sätta dit chanserna vi skapar.

Och någon som är duktig på att sätta dit chanserna är ju Kion King, men om han kommer att spela imorgon vet han inte ännu.

- Har lite skadeproblem för tillfället, men om jag kan och får spela så hoppas jag verkligen på att det blir något mål från mig även imorgon, avslutar Kion.

Hoppas på ett starkt publikstöd imorgon fredag 19/8 19.30, Sparbanken Arena!
Kan du inte vara på plats så livesänds matchen HÄR

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info