Hoppa till sidans innehåll

Inför match: HuFF-Valbo

01 SEP 2016 16:17
Kampen i toppen fortsätter, både HuFF och Sandviken fortsätter att vinna. Vilket gör att det fortfarande skiljer två poäng mellan lagen.
  • Skapad: 01 SEP 2016 16:17

Imorgon lördag kommer Valbo till Sparbanken Arena, ett Valbo som vunnit sina två senaste matcher. Ska HuFF ha chans på förstaplatsen så krävs nog tre poäng imorgon. Då krävs som vanligt en bra prestation av samtliga, inte minst ut av de två defensiva mittfältarna. Där har det varierat mellan vilka som startar, men alla har verkligen gjort det bra. En som imponerat extra är Daniel Eliasson, senaste matchen blev han vald till matchens lirare och det märks att han tränat hårt sedan han kom till HuFF. Han säger så här om sin egen säsong hittills.
Min egna säsong har varit över förväntan, det har gått bra tycker jag, verkligen kul att man fått chansen!

Valbo tog poäng av HuFF på bortaplan i en tät match som slutade mållös. HuFFs mittfältare Daniel Eliasson minns tillbaka till bortamatchen i maj, på ett regnigt Åbyvallen.
Valbo borta är en svår match för vilket lag som helst i den här serien. Kommer ihåg att det var riktigt kallt och regnigt som gjorde planen och matchen väldigt svårspelad. Det var mer kamp än skönspel, inget lag fick väl igång något riktigt spel.

Tränare Henrik Åhnstrand berättar vad som krävs för att kliva av planen med tre poäng imorgon.
- Vi måste lyckas med att penetrera Valbos kompakta försvarslinjer samt se upp för långa bollar bakom oss eller skarvar av deras bjässe till forward.

HuFF kommer senast från en derbyseger med 5-0, vilket förstås ökar självförtroendet extra mycket. 
Vi tar med oss det mesta tycker jag. 5 mål framåt och 0 bakåt säger väl det mesta, bud på fler dessutom. Det har varit bra träningar i veckan, bra fart och lite inriktat mot matchen imorgon. Riktigt bra stämning i laget som vanligt!

Åhnstrand är nöjd med veckans träning och ser framemot morgondagens match mot sjätteplacerade Valbo.
- I och med att vi spelade i måndags så var det först rehab för de som spelade och tyngre styrka för övriga. Sedan har vi jobbat med våra positioner i 11 mot 11. Vi har även delat truppen så backar och centrala mittfältare jobbade med försvarsspel och våra offensiva pjäser fick nöta avslut. Kvalitén har varit god och vi känns laddade.

HuFF-Valbo
Lördag 3/9 16.00
Sparbanken Arena

Kan du inte vara på plats så ser du matchen live HÄR

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info