Inför Match: Linköping-HuFF

28 OKT 2016 14:31
Dags för den andra matchen i kvalet. Denna gång borta mot FC Linköping City, en måstematch där man för största möjliga chans måste vinna med mer än uddamålet.
  • Skapad: 28 OKT 2016 14:31

Förlusten mot Karlberg var jobbig, många var besvikna, men vi ska komma ihåg att matchen kunde slutat hur som helst egentligen. HuFF gjorde ingen dålig match och hade ett par chanser som kunde resulterat till att man åtminstone fått en poäng.
- Vi gör ändå en okej prestation men möter det bästa motståndet som varit på Glysis i år. Vi är för ovana att spela sådana matcher där vi måste spela på vår yttersta nivå. Så vi är överens om att det var en bra erfarenhet men är naturligtvis väldigt besviken med resultatet, säger tränare Henrik Åhnstrand.

Men den matchen är nu glömd och nu väntar FC Linköping för HuFF. Ett lag som slutade på 56 poäng, 53 gjorda mål och 24 insläppta. Att jämföra med Karlbergs 51 poäng, 61 gjora mål och 29 insläppta och HuFFs 63 poäng, 71 gjorda mål och 19 insläppta.

Om vi ska kolla in någon speciell spelare i FC Linköping så är det framförallt Michael Uwezu som sticker ut. Den 25-årige forwarden har gjort mest mål för Linköping i serien, nämligen 12 st. Uwezu plockades in till Arsenals ungdomsakademi när han var 12 år, ett par år senare fick han proffskontrakt med Fulham, där han dock fick svårt att ta en plats. Men i år hörde FC Linköpings tränare av sig och fick över honom dit. HuFFs tränarduo berättar att de har koll på motståndet.
- Som vanligt har vi scoutat grundligt och har koll på det mesta. Det är ett hårdsatsande lag med flera spelare som har meriter från spel i högre divisioner. En härlig match att spela!

- Vi måste göra allt snabbare. Besluten måste vara klara när vi får bollen. Aktionerna individuellt måste ske i ett högre tempo och kollektivt måste vi flytta våra lagdelar snabbare både i anfall och försvar, avslutar Åhnstrand.

Följ matchen via Helahälsinglands liverapportering, klicka HÄR

Linköping-HuFF