Hoppa till sidans innehåll

Inför match: Morön-HuFF

08 SEP 2016 20:55
Sex omgångar kvar och HuFF är fortfarande två poäng från förstaplatsen. Härnäst väntar bortamatch mot Morön imorgon lördag
  • Skapad: 08 SEP 2016 20:55

Åttondeplacerade Morön har förlorat sina två senaste matcher, men har däremot vunnit sina två senaste hemmamatcher. Man är ett starkt hemmalag vilket gjort att man tagit 21 av sina 26 poäng just på hemmaplan. 
- Morön är ett hårt jobbande lag som är ett bättre lag än på många år. Tar relativt mycket poäng mot varierat motstånd, säger HuFF-tränaren Janne Westin.

HuFF går som tåget och vann senast med 5-1 hemma mot Valbo. Det som är så imponerande är att målskyttet är så delat mellan flera personer. Senast hade man fem olika målskyttar. En av dem, som har en formkurva som pekar rakt uppåt, var Wille Wallin.
Tycker att det har funkat helt okej ändå! För egen del en jobbig försäsong där det mesta fokuset låg på att komma tillbaks från fjolårets skademisär. Men har fått träna på bra och det lossnade lite när serien drog igång och sen har det liksom för laget rullat på, säger Wille.

Senast lagen möttes var på Sparbanken Arena i juni. Då blev det HuFF-seger med 3-0 efter att Cihan Sener, Cristoffer Ericson och Pelle Lööf målat.
- Det kändes som att vi malde ner dem i den matchen. Men det blir en tuff match imorgon, berättar Westin.
- Vi tog tag i taktpinnen direkt och Våfflan lyckades peta in ett tidigt ledningsmål. Efter det hade vi kontroll på händelserna utan att göra någon superinsats, berättar Wallin om senaste mötet.

Wille fortsätter och berättar om nycklarna i morgondagens bortamatch.
- Att vi gör det vi ska och tar kontroll över matchhändelserna, har kvalitét i det vi gör, samt jobbar hårt för varandra. Då är vi svårslagna! Det har varit bra fart och kvalitét på träningarna i veckan och alla ser riktigt laddade ut!

- För att ta med oss tre poäng hem måste vi som alltid vara ruskigt fokuserade på det vi ska göra. Bra passningsspel med mycket maxlöpningar runt bollhållare. Vi är riktigt laddade, avslutar Janne Westin.

Matchen kan du (Förhoppningsvis) följa på denna länk: 
http://www.everysport.com/sport/fotboll/division-2-herr/norrland/event/2016-09-10/moroen-bk-hudiksvalls-foerenade-ff/198329325

Morön-HuFF
Lördag 10/9 13:00

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info