Inför match: Piteå IF-HuFF

19 MAJ 2017 16:25
Dags för ny bortamatch när HuFF ställs mot serietrean Piteå lördag 20/5.
  • Skapad: 19 MAJ 2017 16:25

Sjätte seriematchen väntar för HuFF som för närvarande ligger på en fjärdeplats och alltså möter trean Piteå imorgon lördag på LF Arena. Ett Piteå som spelade i Division 1 föregående säsong men åkte ur den och har nu inlett Division 2 Norrland starkt med fyra vinster och två oavgjorda matcher. Man inledde med fyra raka vinster men har alltså spelat oavgjort de två senaste matcherna, 1-1 mot Bollnäs och 2-2 mot Östersund, så frågan är om formen börjar svikta lite. Norrbottningarna är det lag som släppt in näst minst mål av alla, fyra stycken på sex matcher. Hur Henrik Åhnstrands HuFF ska få hål på dem har han ganska klart för sig.
- Vi måste spela med ett tydligt djupledsspel och timing och kvalité i våra genombrottspassningar, det blir det viktigaste.

I Piteås starka trupp finns två spelare högt upp i skytteligan, Joel Edström och Moses Duckrell, som båda prickat in fem mål. I HuFF heter den främsta målskytten Cihan Sener som även han gjort fem mål, i senaste matchen mot Morön stod han för två av de tre målen.

HuFF, med fyra poäng upp till Piteå, har fyra matcher i rad utan förlust men har nu en tuff uppgift framför sig. Piteå på bortaplan är en av de absolut svåraste matcherna men Åhstrand vet vad som krävs för att plocka poäng från dem.
- Vi vet ju att det är ett hårt arbetande kollektiv med individuellt skickliga spelare. Här gäller det att vi håller en hög nivå hela matchen om det ska gå.

Matchen börjar 13.00 lördag 20/5 och kan ses LIVE HÄR

Skribent: Hudiksvalls FF