Inför match: Skellefteå-HuFF

01 OKT 2016 08:47
Endast tre matcher kvar av serien och fortfarande skiljer bara två poäng mellan serieledande Sandviken och HuFF. Härnäst väntar bortamatch mot Skellefteå imorgon för HuFFs del.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Ett Skellefteå som var tippat att tillhöra toppen innan säsongen men som inte imponerat. Visserligen har de kommit igång mer och mer, men att "bara" ligga 7:a vet jag att de inte är nöjda med uppe i Västerbotten.
- Skellefteå är ett bra lag i den här serien men som har fått en del resultat emot sig. Duktiga individuella spelare samt en tydlig spelidé. Vill ha mycket boll men är också duktiga på att kontra, berättar Henrik Åhnstrand.

HuFF spelade oavgjort i senaste matchen och var allt annat än nöjd med den. En vinst hade gjort att man kommit upp i lika mycket poäng som Sandviken som också spelade oavgjort senast. Lagkapten Niclas Larsson berättar om senaste matchen.
Den matchen var vi alla överens om att vi inte presterade som vi vill och kan göra. Vi har kollat på och pratat om detaljer som gör att vi får den kvalitén och nivån i spelet vi vill ha. Klart det känns surt att tappa poäng när man är med i racet. Speciellt när det sker på det sättet det gör. Att Sandviken också tappade poäng gör ju att vi får en chans till nu. Hade dom vunnit så hade det vart kört. Gäller att se det positiva.

Tränare Henrik Åhnstrand berättar om vad de lagt fokus på efter senaste matchen.
- Vi har pratat om våra positioner och beslutfattande i vårt anfallsspel. Det var framförallt det som inte fungerade mot Anundsjö. Så fokuset har legat på att hitta våra positioner och ta rätt beslut. Vilka ytor vi vill åt, vilka löpningar tar vi, när och var ska vi passa.

När lagen möttes senast var på Sparbanken Arena i den sista matchen innan uppehållet. En jämn och underhållande match där Christoffer Lindberg kunde göra 1-0 i 81:a minuten vilket blev matchens enda mål.

HuFF är ju det laget i serien som släppt in minst mål och Larsson längst bak har såklart en stor del i det.
Tycker att det är just vår defensiv i offensiven som förbättrats i år. Vi åker inte på lika många farliga kontringar mot oss då vi ligger rätt i våra positioner och kan vinna tillbaka bollen, berättar målvakten som också dirigerar försvararna ypperligt.

- Veckan har sett väldigt bra ut. Alla är väldigt taggade för avslutningen av säsongen och det märks också på intensiteten på träningarna, avslutar Niclas Larsson.

Skellefteå-HuFF
Söndag 2/10 14.00

Följ matchen HÄR  eller via Skellefteås eller HuFFs twitter.

Skribent: Mathias Berglund

E-post: kansli@hudiksvallsff...