Hoppa till sidans innehåll

Inför match: Söderhamn-HuFF

27 AUG 2016 10:13
Imorgon måndag är det dags igen, ett nytt derby mot Söderhamn väntas. Denna gång på bortaplan och vi vet alla hur speciella dessa matcher är.
  • Skapad: 27 AUG 2016 10:13

Är det någon match som Hudikbor och Söderhamnsbor ser framemot lite extra så är det såklart dessa derbymatcher. Det brukar alltid betyda lite mer folk på läktarna och lite mer känslor. Ingen vill vika ner sig. Om vi blickar tillbaka till derbymatchen i våras på Sparbanken Arena så slutade den 3-0 till HuFF. En match där Söderhamn började bra men där HuFF tog över mer och mer ju längre matchen gick och kunde ta en relativt enkel seger tillslut. Tränare Janne Westin berättar att de inte tar med sig allt för mycket från hemmamatchen.
- Vi tar med oss att vi vann den matchen och hur vi vann den, säger Westin.

Målen gjordes då av Pelle Lööf, Thomas Sundberg och Christoffer Lindberg. Den sistnämnda säger så här om hemmamatchen mot SFF.
Jag minns att det var en jämn match i början, bra kamp. Men sen orkade dom inte stå emot när vi tryckte på i andra halvlek.

Lindberg har haft en mycket bra säsong hittills och har stått för 6 mål och en hel del assist. Han själv är också mycket nöjd med säsongen så här långt.

Jag tycker den har varit bra, känns som att formen hållt en bra nivå genom säsongen hittills, bara fortsätta att träna hårt så fortsätter det förhoppningsvis så. Ser framemot varje träning och det har väl lite att göra med att det gått såpass bra. Det är givetvis kul när mål och assisten rullar in också, då får man ett kvitto på hårt jobb. Det tråkiga ögonblicket på säsongen var mot Söderhamn sist när jag åkte på skadan och missade 5 matcher, men det är sånt som händer.

Ska vi blanda in DM så står det faktiskt 1-1 i matcher mellan HuFF och Söderhamn. För semifinalen i DM vann SFF med 2-0 och man vann sedan även finalen mot Bollnäs. Därför fick de spela match i Svenska Cupen mot Gefle i onsdags. En match som Gefle vann med 1-0. 

Om HuFF är förberedda och laddade inför måndagens betalj? Det förstår nog alla, men Janne Westin och Christoffer Lindberg fyller i om hur de laddat för derbymatchen.
- Förberedelser inför ett derby är egentligen lika som vilken match som helst i serien. Men vi har tränat på naturgräset på Överås i och med att matchen spelas på det underlaget. Det gäller att komma upp i så nära maxprestation som möjligt och att vi är noggranna i vårt passningsspel. Duellspelet blir också viktigt, där ska vi vara resolut, berättar Janne.Det krävs ett jävla jobb, bra inställning och att vi är ödmjuka inför matchen. Söderhamn borta är inte lätt om man inte kommer förberedda, men det kommer vi vara! Laget har känts riktigt bra, tränat på naturgräs senaste dagarna men det känns som att vi har koll på det underlaget också, det är lite skillnad, men alla är såpass skickliga med bollen så det märks ingen stor skillnad ändå, alla vill ha måndag nu och det säger väl det mesta om hur taggad vi är inför uppgiften, säger Lindberg.

Hoppas på mycket Hudikbor på plats i Söderhamn!

Söderhamn-HuFF
Måndag 29/8 19.00
Helsingehus Arena

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd


 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info