Hoppa till sidans innehåll

Inför match: Täfteå IK-HuFF

05 MAJ 2017 18:38
Efter den inställda hemmamatchen mot Boden rullar bussen nu norrut för match mot Täfteå IK.
  • Skapad: 05 MAJ 2017 18:38

Ett lag som är nykomlingar i serien efter att ha vunnit Division 3 Norra Norrland med en poäng mer än tvåan föregående säsong. I år har man inlett med en seger på de fyra första matcherna. Den segern kom i den senaste omgången då man besegrade Bollnäs med 1-0 på hemmaplan. Detta gör att man placerar sig 11:a i nuläget. Två lag står fortfarande kvar på noll poäng, Bollnäs och Gällivare Malmberget, medan två lag har kammat hem max antal poäng, 12/12, nämligen Piteå och Timrå.

HuFF, med en match mindre spelad då den senaste matchen mot Boden blev inställd (Skulle ha spelats 29/4), ligger på en sjätte plats i tabellen med sex poäng. Efter förlusten i premiären mot Timrå har man fortsatt med två raka segrar, hemma mot Valbo (5-0) och borta mot Söderhamn (3-1). Men tränare Henrik Åhnstrand är inte helt nöjd med inledningen.
- Det har varit väldigt skiftande kvalité i de inledande matcherna. Även under samma match. Det gäller för oss att stabilisera våra prestationer över längre perioder i matcherna. Vi får aldrig vara nöjda, säger Henrik.

Åhnstrand har klart för sig vad som krävs för att åka hem med tre poäng på lördagen.
- Det krävs att vi gör en bra bortamatch där vi kommer upp nära vårt max i stora delar av matchen. Noggrannhet i positionsspelet, kvalité i passningsspelet och rätt värderingar i genombrottsspelet är tre viktiga nycklar. 

Matchen mot Täfteå spelas alltså lördag 6/5 15.00 och för att följa matchen kan du följa HuFFs twitter.

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd


 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info