Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Scott

Inför match: Valbo FF-HuFF

28 JUN 2017 19:24
Sista matchen innan uppehållet väntar när HuFF beger sig till Valbo på fredagskvällen.
  • Skapad: 28 JUN 2017 19:24

Det är ett Valbo som kommer från två oavgjorda matcher och ett HuFF som kryssat i de tre senaste matcherna. Valbo placerar sig åtta med 16 inspelade poäng och -5 i målskillnad. När lagen möttes på Sparbanken Arena i april blev det aldrig någon spänning i matchen. HuFF gjorde då 1-0 redan efter två minuter och kunde tillslut vinna ganska enkelt med 5-0. Men räkna med att det blir tuffare på fredagen. Valbo borta är ingen enkel match och det har HuFF får erfara då man har haft problem i de båda bortamötena de två senaste säsongerna. Förra säsongen slutade matchen 0-0 och året innan vann HuFF knappt med 0-1. 

HuFF har i och med sina tre oavgjorda matcher på raken tappat lite mot serieledande Skellefteå och är nu två poäng ifrån och där Piteå faktiskt gått om till andraplatsen med samma poäng som HuFF. De senaste matcherna har målskyttet inte varit sig riktigt likt och man har på de tre senaste matcherna "bara" gjort tre mål. Något Henrik Åhnstrand inte vill lägga allt för stor vikt på.
- Först och främst skulle jag vilja påpeka en sak som många verkar glömma bort. Fotboll är en sport mellan TVÅ lag, där båda lagen vill vinna. Motståndarna i de senaste matcherna har bra spelare som gjort det svårt för oss. Med det sagt så upplever jag att vi måste höja kvalitén och aggressiviteten runt offensivt straffområde framförallt, säger tränare Henrik Åhnstrand om att laget kryssat i tre matcher i rad och inte gjort så många mål som många är van vid att se HuFF göra.

- De yttre förutsättningarna brukar ofta spela in där nere i Valbo, så i större utsträckning tror jag närkampsspelet och andrabollstagning blir viktiga ingredienser, fortsätter Åhnstrand.

Valbo-HuFF
30/6 19.00
Åbyvallen

Åker du inte dit så kan du se matchen LIVE HÄR

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd


 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info