Hoppa till sidans innehåll

Kan Ethan Hunt rädda HuFF?

14 NOV 2021 20:20
HuFF har absolut sämst form av alla lag i Norra fotbollsettan och efter 0–3 (0–2) borta på Studenternas mot Dalkurd – som säkrade en kvalplats – är Benny Dahlins manskap numer tabelljumbo.
  • Skapad: 14 NOV 2021 20:20

Alltså.., tabelljumbo, sist i tabellen.., ett hopplöst – men inte helt omöjligt – läge med bara en match kvar att spela.

Mot Dalkurd var dock laget aldrig i närheten av att öka sin poängskörd och med sina 25 inspelade poäng efter 29 omgångar har man det absolut sämsta utgångsläget av de fem lag som fortfarande riskerar att åka ur serien.

Täby 28 poäng, minus 18, möter Umeå borta i sista matchen.
Assyriska 27 poäng, minus 28, möter HuFF borta.
Luleå 26 poäng, minus 19, möter Karlstad borta.
Hammarby TFF, 25 poäng, minus 18, möter Sylvia hemma.
HuFF, 25 poäng, minus 31, möter Assyriska hemma.

Inte nog med att HuFF – tillsammans med HTFF – har minst poäng, man har även överlägset sämst målskillnad och jag tror inte ens att det skulle hjälpa om Benny Dahlin skulle få tag på Ethan Hunt, ni vet Tom Cruise rollkaraktär i Mission Impossible, inte ens Hunt kan lösa detta.

Visst, HuFF kan vinna mot Assyriska, eller rättare sagt, HuFF MÅSTE vinna över Assyriska, men efter Södertäljelagets 2–1-seger mot Umeå på söndagskvällen kan laget av egen kraft rädda sitt kontrakt. Det gör man om man vinner på Sparbanken Arena.

Hur ska då HuFF klara sitt kontrakt?

Till att börja med måste man vinna över Assyriska, då kommer man upp på 28 poäng, men man kan inte gå förbi Täby som redan har 28 poäng och mycket bättre målskillnad. Men Assyriska passerar man.

Man passerar även Hammarby TFF så länge Bajen-talangerna inte vinner mot Sylvia. Vinner HTFF, ja då spelar det ingen roll vad HuFF gör,
Man passerar även Luleå så länge Luleå inte vinner borta mot Karlstad. Vinner Luleå, ja då åker HuFF ur.

Om HuFF över huvud taget ska kunna vinna mot Assyriska gäller det att hålla tätt i början. Mot Dalkurd tog det knappt två minuter för hemmalaget att spräcka nollan bakom Simon Elgh. Lagkaptenen Christoffer Styffe mötte en vänsterhörna och skarvnickade in 1–0 borta vid den andra stolpen.

Jag vet inte, jag är säkert gammalmodig, men när jag spelade fotboll hade vi ALLTID en gubbe på varje stolpe vid hörnor emot oss. Nu för tiden är det många lag som inte har det, HuFF är ett av dessa lag och det kostade ett baklängesmål nu.

Sedan hade HuFF otur när Dalkurd fick straff i slutet av halvleken. Wille Wallin vände ryggen till och täckte ut ett skott till hörna, felet var bara att bollen träffade Wallins armbåge och domaren dömde straff. Koen Kostons var hur säker som helst när han pangade in 2–0.

Hoppet lär ju vara det sista som överger en, men efter Samouli Izountouemois 3–0 efter 62 minuter tror jag inte det fanns en enda med HuFF-hjärta som trodde på en supervändning, speciellt då laget inte skapat ett dugg fram den första timmen.

Det närmaste mål man kom var en frispark från Lukas Bergquist i stolpen.
Det ser tyvärr väldigt mörkt ut, det som krävs på söndag är...
...ett tätt försvar...
...lite flyt i avslutningarna...
...få hjälp med andra resultat...
...och så Ethan Hunt.

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info