Hoppa till sidans innehåll

Kommunen satsar på utbildning för fotbollsklubbarna

05 DEC 2011 13:21
HuFF, Hudiksvalls FF har fått med Hudiksvalls kommun som medfinansiär till den femåriga utbildningssatsningen på kommunens ungdomsledare och ungdomar. Hudiksvalls kommun går in med 400 000 kr under åren 2012-2015...
  • Skapad: 05 DEC 2011 13:21

Hudiksvalls kommun storsatsar på utbildningsprojekt för ungdomsledare och ungdomar inom fotbollen 

Hudiksvalls kommun storsatsar på utbildningsprojekt för ungdomsledare och ungdomar inom fotbollen

Hot StuFF!

HuFF, Hudiksvalls FF har fått med Hudiksvalls kommun som medfinansiär till den femåriga utbildningssatsningen på kommunens ungdomsledare och ungdomar. Hudiksvalls kommun går in med 400 000 kr under åren 2012-2015. Målet med satsningen är att få både fler och bättre utbildade ungdomsledare samt att få fler ungdomar (både tjejer och killar) att spela boll.

"Den här satsningen är verkligen bra, både för många individer och för hela Hudiksvalls kommun. Att satsa på fler och bättre ungdomsledare och på att få fler ungdomar, både tjejer och killar, att börja spela fotboll och fortsätta spela fotboll längre upp i åldrarna är en socialt förebyggande investering. HuFF har redan gjort bra saker som bidragit till att sätta Hudiksvall på kartan genom sitt helhetstänkande och form av samarbete. Att själva projektet var mycket väl genomarbetat och att alla fotbollsföreningar i kommunen berörs gjorde det extra lätt att få igenom med brett stöd i Kommunstyrelsen" säger Caroline Schmidt, kommunalråd och Kommunstyrelsens ordförande, Hudiksvalls kommun.

HuFFs ordförande Olle Skoglund; "Vi hoppade högt av glädje då vi fick det positiva beskedet från Hudiksvalls kommun. Det gör att vi har kommit närmare en totalfinansiering av denna stora och femåriga utbildningssatsning. Vi vill från HuFF göra bra saker för alla fotbollsföreningar i hela kommunen och ge något till både spelare och ledare och detta är ett led i det arbetet".

Andra klara delfinansiärer/sponsorer är Hälsinglands Sparbanks Kultur och Idrottsstiftelse, Sundbladska fonden (Iggesund) samt Idrottslyftet. 

Skribent: Peter Åhs

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info