Hoppa till sidans innehåll

Ligacupen för vårt U17-lag.

08 FEB 2020 13:12
I helgen startar Ligacupen för vårt U17-lag.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2020 13:12

Sedan starten och då HuFF bildades har akademin fostrat spelare tillsammans med samarbetsklubbarna och fått upp spelare i A-laget så som Pelle Hedlund, Rasmus Andersson, Sebastian Bergman, Lukas Bergqvist, William Eliasson m fl.

Inför tiden då vår HuFF-akademi fått den senaste certifieringen av SEF (Föreningen för Svensk Elitfotboll) och kan börja mäta sig med elitlags akademier så drar Ligacupen igång som är ungdomssidans motsvarighet till seniorverksamhetens Svenska Cupen och årgången födda -99 gick hela vägen till A-slutspel tidigare år. Nu är det 03:orna och 05:orna chans att glänsa i samma slutspel.

U17 kliver in i turneringen genom att åka uppåt i Norrland och ställas mot A-lagets gamla nemesis – Bodens BK i första matchen nu under helgen.

Nästa generation som i U17 är födda 03-05 och majoriteten är skrivna för Strands IF samt några från Iggesunds IK, men under Ligacupen spelar de tillsammans i HuFF’s regi och färger.

Under hösten 2019 spelade man mot Kubikenborgs IF, där en snöplig förlust med 0-1 trots stort spelövertag blev ett faktum. I match två stod Frösö IF för motståndet och i en jämn drabbning där tillslut HuFF vann matchen med 4-3. I sista matchen togs ett redan avsågat Östersunds FK emot och tog en komfortabel seger med hela 6-0. Detta ledde till att som en av de 8 bästa tvåorna gått vidare till A-slutspel och ska i gruppen ställas mot GIF Sundsvall, Bodens BK, Djurgårdens IF och IF Brommapojkarna.

Ett kvitto på att satsningen på lokala talanger och de 4-5 miljoner kronor som vi sedan 2011 lagt på ungdomsidrott ger verkan – kul!

Riktigt roligt att vi från Hudiksvall får mäta oss mot sådana professionella klubbar. Visar att vi gör något rätt i vår talangutveckling i distriktet, säger Tobbe Pettersson som tillsammans med Jens Nyholm, Andreas Mossnelid, Micke Flaaten, Gavin McKeown och Kalle Ersjons är ledare för de grabbar som ställs mot elitmotstånd.

Hudiksvall sätts alltså på kartan vad gäller talangverksamhet och är som det enda klubb (tillsammans med Kubikenborgs IF) där seniorlaget är under div 1. Detta tack vare bra jobb i våra samarbetsföreningar och HuFF-modellen och vår akademin som ger oss en plats i Ligacupen överhuvudtaget.

Vi tror på framtid!

 

Gruppspelsmatcher:

- Sön 9/2 kl 8.30          Bodens BK - HuFF
- Lör 15/2 kl 15.15      Djurgårdens IF - HuFF      
- Ons 19/2 kl 19.00      HuFF – GIF Sundsvall
- Sön 23/2 kl 13.00      HuFF – Kubikenborgs IF
- Lör 29/2 kl 15.00       HuFF – IF Brommapojkarna

 

Läs mer vilka motståndarna är på:
https://www.ungdomsfotboll.se/foljande-p17-lag-skall-gora-upp-om-guldet-i-ligacupen/

 

Spelartruppen och dess samarbetsförening:
- Kevin Wachiaya Onelius - mv (Strands IF)
- Ludvig Lindqvist - mv (Strands IF)
- Ivar Jonsson (Strands IF)
- Olle Pernersten (Strands IF)
- Wille Johansson (Strands IF)
- John Flaaten (Strands IF)
- Nils Widén (Iggesunds IK)
- Hugo Borg (Strands IF)
- Adde Sheikh (Strands IF)
- Aram Khalil (Strands IF)
- Teodor Nyholm (Strands IF)
- Felix Zetterberg (Strands IF)
- Philip Johansson (Iggesunds IK)
- Alvin Brisvåg (Iggesunds IK)
- Johan Olsson (Strands IF)
- Mervan Yilmaz (Iggesunds IK)

 


E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info