Nu var flytet på HuFF:s sida

01 JUL 2021 11:29
HuFF var på väg mot fjärde raka krysset. I onsdagens hemmamatch mot Piteå stod det 1–1 när matchuret gick upp på tilläggstid. Då tog sig flytet över på HuFF:s sida och inhopparen Christoffer Lindberg dundrade in segermålet, 2–1 (1–0).
  • Skapad: 01 JUL 2021 11:29

Tolv poäng på de första tolv matcherna var vad HuFF hade inför mötet med Piteå, en poängsumma som enligt mig borde ha varit lite större bara man haft flytet på sin sida. Mot Assyriska till exempel försvann en poäng när motståndaren fick en ”Lidl-straff” (oerhört billig) på övertid, och i de två senaste hemmamatcherna hade HuFF jättelägen att avgöra, men 1–1 stod sig mot såväl Dalkurd (Cihan Sener fri i slutsekunderna) som mot Hammarby TFF (Mannan Khalil brände friläge). Bara där kunde HuFF haft fem poäng mer om man haft flytet på sin sida.

Även mot Piteå verkade motvinden blåsa HuFF rätt i ansiktet. Laget hade 1–0 med sig från första halvlek – Araya Zerai – och man såg ut att ha det mesta under kontroll. Då träffade ett inlägg armen på Oskar Wickman och domaren Tom Ghorbani kunde inte göra något annat än att blåsa och peka på straffpunkten.

Med tio minunter kvar av ordinarie tid skickade Fredrik Johansson in kvitteringen från straffpunkten och det var tunga suckar som hördes på läktaren på Sparbanken Arena.

Men det skulle komma ett helt annat ljud från samma läktare dryga tio minuter senare, för det var då Fru Fortuna bestämde sig för att ge lite tillbaka till HuFF och plötsligt hade man flytet på sin sida. Oskar Wickman skarvade en vänsterhörna vid första stolpen, bollen gick i en båge bort till Christoffer Lindberg som drog till på halv-volley – och sekunden senare bröt det stora jublet ut, både på läktaren, vid HuFF:s avbytarbänk och framför allt hos Christoffer Lindberg och övriga HuFF-spelare ute på planen.

Foto: Peter Scott

HuFF hade flyt.
HuFF hade gjort 2–1.
HuFF var på väg mot tre välförtjänta poäng.

Nu blev det ett rättvist slutresultat, för HuFF var det bättre laget matchen igenom.

Tränarduon Dahlin/Lambertsson gav Sebastian Jonsson chansen i målet, detta för att Simon Elgh skulle få lite vila. Man överraskade också med att för första gången ställa upp med en fyrbackslinje där Liam Collings tog plats bredvid Wallin, Wallin, Wickman och www.forsvar.huff bestod därmed av fyra mittbackar.

Det är möjligt att det beslutet togs på grund av att HuFF hade väldigt stor respekt för Piteås toppforward Pashang Abdulla, en spelare som gjort livet surt för HuFF vid ett flertal tillfällen, främst då när han spelade med Karlberg. HuFF-försvaret lyckades rätt så bra med att hålla kontroll på Abdulla även om Piteå-forwarden mot slutet av första halvlek lyckades trycka ner hemmalagets fyrbackslinje, vilket medförde att Piteå fick mer yta att spela på när man gick till anfall.

Det ledde dock inte till att Piteå skapade några chanser och Sebastian Jonssons första halvlek från start som division 1-målvakt var väldigt lugn. Det blev inte så mycket tuffare efter paus heller, men då fick han i alla fall se Abdulla träffa ribban med ett vänsterskott och sedan fick han sträcka ut och tippa Gloire Kabundus skott till hörna.

HuFF skapade desto mer och Lukas Bergquist rullade också in bollen i mål bakom Conor O´Keefe i Piteås mål, men blev avvinkad för offside.
Men det kom ändå ett ledningsmål för HuFF innan paus. Målskytt var Araya Zerai som stormade fram på högerkanten och dundrade in bollen i nättaket bakom O´Keefe.

Hemmalaget fortsatte att skapa efter paus. William Wallin var nära att bli målskytt men han styrde inspelet från vänster utanför Piteås målram. Cihan Sener hade också ett flertal farliga avslut, bland annat då ett tungt skott i den 92:a minuten, ett skott som O´Keefe styrde ut till hörna – och vad som hände på den hörnan har vi ju redan redogjort för.

Det som grumlade om lite i HuFF:s segerrus var att Cihan Sener drog på sig sin tredje varning, vilket innebär att han missar lördagens bortamatch mot Täby. Det som var bra var att ingen av de övriga sju HuFF-spelare som står på två varningar (blev åtta med Mannan Khalil) fick någon mer varning och därmed är de alltså tillgängliga på lördag.

Täby blir en ny tuff – och viktig – uppgift där det viktigaste bör vara att INTE förlora. Kryss innebär att man behåller försprånget på sex poäng till Täby, men om man får önska lite så låter Fru Fortuna flytets vindar fortsätta att blåsa medvind för HuFF. I så fall får busschaufför Svedén styra hemåt med ett gäng glada passagerare.

Skribent: CHRISTER STRIDH

En känslosam Christoffer Lindberg efter matchen. Foto: Peter Scott