Hoppa till sidans innehåll

Ny huvudtränare klar

21 DEC 2017 14:30
Ny huvudtränare för HuFF blir Mikael Bengtsson från GIF Sundsvalls organisation.
  • Skapad: 21 DEC 2017 14:30

Mikael Bengtsson kommer senast från GIF Sundsvall där han varit tränare för Tipselit U17 och U19. Han har också jobbat en del mot A-Laget och med U21-laget. Utöver detta så är Micke sedan 2016 assisterande förbundskapten för P18, dvs. pojkar födda 1999, där han bl.a har forne HuFF-målvakten Tim Rönning med i truppen som han berömmer stort. I mars 2018 väntar EM-Kval i Rumänien mot Ukraina, Serbien och Rumänien för både Micke och Tim där vinnaren i gruppen går vidare till EM i Finland. 

Totalt har Micke varit tränare i 16 år där de sista nio åren varit på heltid och de sista 12 åren på Elitnivå. Nu tar han över Henrik Åhnstrands roll som huvudtränare för HuFF, Henrik som för övrigt går till just GIF Sundsvall. Bengtsson säger så här om sitt nya uppdrag.
- Det känns jättebra och positivt, det blir en ny utmaning för mig att träna ett seniorlag. Jag fick ett bra intryck av HuFF och av folk runt klubben som verkar väldigt ambitiösa. Överlag känns det som en väldigt proffsig klubb för att vara division 2 och en klubb som verkligen vill utvecklas och ta sig vidare vilket passar mig bra. 

Micke satte direkt igång med sitt jobb för HuFF.
- Ja jag har redan börjat planerat upplägget och spelidén och börjat pratat med övriga ledare. Jag tycker det är viktigt att allt är klart innan vi drar igång med träningarna med laget 8 januari, berättar han.

- Jag tror att både GIF Sundsvall och Hudik gynnas av att vi samarbetar. Jag brukar säga att det är ett kollektiv som ska funka och ju fler som samarbetar desto bättre, avslutar HuFF:s nya huvudtränare Mikael Bengtsson.

Varmt välkommen till HuFF!

Skribent: Mathias Berglund
Epost: Adressen Gömd

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info