Ny seger i bortapremiären

27 JUN 2020 18:41
Vi vinner bortapremiären mot Fanna BK med 2-1 och inleder säsongen 2020 med två segrar.
  • Skapad: 27 JUN 2020 18:41

Vi inledde matchen piggt men hade svårt att komma till de riktigt farliga målchanserna. Istället kom hemmalaget in i matchen mer och mer och skapade flera farligheter. Det är också Fanna som tar ledningen efter en hörna där bollen nickas undan och man skickar in en volley som touchar HuFF-försvarare och in i mål. Detta i 30:e minuten.

Två byten i paus, Lindberg och Lööf ut medan Nilsson Sparf och King gick in. Och den sistnämnda visade upp sig direkt i den andra halvleken. King tog sig nämligen in i straffområdet där han blir nedriven och vi får straff i 47:e minuten som Cihan Sener kliver fram och sätter dit säkert.

Vi lyckades skapa en hel del i början av den andra halvleken men hemmalaget var långt ifrån ofarliga i sina spelvändningar. Bland annat stod Simon Elgh för en mycket fin räddning i ett friläge i den 58:e minuten.

Vårt nästa byte kom i 67:e minuten då Ddungu byttes ut och Lindholm kom in. Båda lagen gick för ett ledningsmål i slutet och utbytte ett par chanser med varandra. I den 82:a minuten trodde nog alla att det kom för HuFF när Cristoffer Ericson slänger sig fram vid bortre stolpen och får in bollen efter en hörna, men domaren vinkade då av för offside.

Istället kom målet i den 87:e minuten när Cihan får till en drömpass in i straffområdet där Zerai löper in fint och lobbnickar bollen över målvakten och in till 2-1 för oss. Ett riktigt fint mål!

Därefter håller vi tätt och spelar smart tills domarens sista signal. Sex poäng av sex möjliga på inledningen av denna säsong. Nu väntar sommaruppehåll och nästa match blir den 8 augusti.

Skribent: Hudiksvalls FF