Hoppa till sidans innehåll

Offsidemål(?) räddade poäng

03 OKT 2021 20:54
Det blev en smått galen avslutning i mötet mellan Umeå FC och HuFF i Ettan Norra på söndagen. Matchen slutade 1–1 sedan båda målen kommit på övertid.
  • Skapad: 03 OKT 2021 20:54

Ibland kör det ihop sig rejält och söndagseftermiddagen var en sådan stund. Med engagemang (kommenterade web-sändningen) i Hudik Hockeys seriepremiär hemma mot Vallentuna i ATG Hockeyettan östra med matchstart 16.00, var det inte helt lätt att hålla koll på HuFF:s förehavanden på Umeå Engergi Arena SOL uppe i Västerbotten med matchstart 17.00. Därför blir denna krönika kortare än normalt.

Hockeymatchen (4–0 till HHC) var dock slut i sådan tid att jag hann hem och följa slutet på matchen uppe i Umeå, och egentligen räckte det väl med att se på de övertidsminuter domare Tom Ghorbani hade lagt till, för det var då det hände...

Tom Ghorbani var säker på sin sak när han blåste straff för Umeå i den 91:a minuten, ett tufft beslut eftersom det var väldigt svårt att se vad som föranledde avblåsningen (men bollen tog tydligen på armen på en HuFF-spelare). Oussama Ali satte 1–0 för hemmalaget från straffpunkten och allt pekade på en lång och tung hemresa för HuFF.

Men så i den 94:e minuten satte man allt på ett kort, en långboll nickades in mot straffområdet och Cihan Sener. Han fick ingen riktig ordning på avslutet utan hemmaförsvaret kunde lyfta ut bollen, men inte bättre än att Christoffer Lindberg kunde nicka in den mot Sener igen, och på äkta Zlatan-manér (grattis på 40-årsdagen förresten) klackade HuFF-kaptenen in 1–1.

Nu vet inte jag, det var svårt att se på bilderna som jag kollade på, på min dator, MEN, känslan var att Cihan Sener var i offsideposition när han klackade in kvitteringen. Nu kom ingen vinkning från den assisterande domaren utan Tom Ghorbani hade bara att blåsa för sitt andra övertidsmål denna afton – och helt plötsligt tror jag att hemresan blev betydligt lättare för Benny Dahlin och hans lag.

Att det skulle ha varit offside bygger jag på att det måste vara två försvarare nedanför den anfallande spelaren för att upphäva en offside, och eftersom hemmamålvakten Måns Nygren var långt ovanför Cihan Sener så tyckte jag i alla fall att det bara fanns en försvarare nedanför HuFF-kaptenen. Men jag tänker inte klaga, HuFF har haft marginalerna emot sig så många gånger så lite marginaler åt ”rätt håll” så att säga gör absolut ingenting.

Precis som poängen senast (0–0 hemma mot Karlstad) var oerhört viktig så skriver vi väl även in denna poäng i samma kategori. Den betydde i alla fall att HuFF fortfarande ligger ovanför nedflyttningsstrecket trots att Täby vann sin match (2–1 borta mot IFK Luleå) och att Assyriska fortsätter att plocka poäng, den här gången efter 1–1 hemma mot Piteå. Det viktiga från den matchen var väl att Abdulla Pashang kvitterade för Piteå på övertid och därmed ”snodde” man två pinnar av Assyriska.

Själv var jag innan helgen rädd för att Hammarby TFF skulle kunna vinna sin match hemma mot Sollentuna, men det slutade med förlust (1–3) vilket innebär att HTFF nu ligger sist i tabellen med sina 18 poäng. Luleå och Assyriska är också under strecket med sina 20 poäng, medan Täby och HuFF ligger på rätt sida, båda med 21 poäng.
Sju omgångar återstår och närmast på HuFF-programmet står en hemmamatch mot Haninge på lördag.

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info