Hoppa till sidans innehåll

Ordförande om första halvåret med HuFF

07 AUG 2011 19:27
"Vi har kommit långt i vår utveckling med tanke på att vi endast funnits till i sex månader..." Ordförande Olle Skoglund summerar HuFF:s första halvår och blickar framåt - läs mer nedan.
  • Skapad: 07 AUG 2011 19:27

Vi är flera som lagt en hel del energi för att allt ska bli bra i den nya föreningen Hudiksvalls FF eller HuFF. Flera gånger har vi också önskat att vi skulle gjort mer. Viktigt är ändå att tänka på allt som vi gjort och glädjas åt de sakerna, och det är utom allt tvivel så att vi kommit långt i vår utveckling för att vara 6 månader gammal.

Jag är mycket nöjd med resultatet som A-laget presterat hittills. Vi är med och kämpar i toppen av tabellen och även höstsäsongen har inletts på bästa sätt. Våra unga spelare har haft en bra utveckling och de äldre har tagit ansvar. Kan vi fortsätta på den linjen så är jag säker på att HuFF fortsätter att kriga om de tre första platserna.

Jag är också nöjd med samarbetet med övriga föreningar. Ingen ska tro att allt gått på räls. Ibland har vi olika uppfattningar om hur saker ska vara och då är det viktigt att kunna kommunicera med varandra på ett bra sätt. Det är för mig det enskilt överlägset viktigaste för ett uthålligt samarbete. Vi kan vara lyckliga över att vi har personer i våra föreningar som är duktiga på att prata med och lyssna på varandra. Våra nyfödda ledord ödmjukhet, sportmanskap och målinriktad blir viktiga för oss för att gå framåt på rätt sätt.

Vi säger att vår mission är att fler ska börja spela fotboll, fler ska fortsätta spela fotboll och fler ska bli intresserade av fotboll i vårt område och komma och titta på våra matcher. Det här blir ingen lätt match. Ungdomsfotbollen i Hälsingland på pojksidan i åldern 10-17 år har nästan halverats under en tioårsperiod. Under samma period har Hudiksvalls ABK legat konstant på publiksiffror mellan 150-300 åskådare, vid enstaka matcher mer. Vi har många utmaningar framför oss, men kanske är ändå dessa saker de största utmaningarna dvs. att vända trenderna för antalet ungdomsspelare i området och få publik till våra matcher. Att få mer publik till våra matcher är något som jag känner legat parkerat under de första fem månaderna, men vi vill påbörja ett arbete för att få mer publik. Att vända trenderna för ungdomsfotbollen är det flera som inte riktigt förstår hur vi ska kunna göra. ”ni har ju ingen ungdomsfotboll längre”. Det är ju i och för sig helt riktigt att det inte finns ett ungdomslag som heter Hudiksvalls FF, men vi har försökt att tänka nytt för att nå framgång. Det vi vill och hoppas att vi får göra är att ge alla fotbollsföreningar i vårt område möjlighet till ledarutveckling och spelarutveckling för att kunna utvecklas.

Vi har inom HuFF startat ett 5 årigt utbildningsprojekt tillsammans med Svenska Fotbolls- akademin där alla föreningar som bedriver ungdomsfotboll i vår kommun anmält intresse för att vara med. Det innebär att 70 ungdomsledare och 450 ungdomar får möjlighet att delta i en av de enskilt största utbildningssatsningarna som gjorts inom idrotten i vår kommun.

Till slut skulle jag vilja tacka alla som jobbat hårt och stöttat Hudiksvalls FF. Utan sponsorer och ideell insats av många, skulle vi inte kunna göra denna framtidssatsning.

I höst fortsätter utvecklingen av vår förening, dörren är öppen för fler föreningar att gå med. Nästa träff i vårt utbildningsprojekt är den 12 sep, då kommer alla 70 ungdomsledare att bjudas in. Bra ungdomsledare är en förutsättning för att vända trenden för ungdomsfotbollen och lyckas vi vända den trenden så är jag övertygad om att vi på 5-10 års sikt också har bra förutsättningar att nå högre divisioner med lag från vårt område.

Då har vi lyckats med vår vision: att segra genom att dela.

Vi ses på Glysisvallen! Ha de så gott!

Olle Skoglund, Ordförande Hudiksvalls FF

Skribent: Peter Åhs
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info