Oskar Wickman från Nyköping har skrivit på

29 JAN 2021 15:39
En stor glädje att få klart med ännu en mittback - som, faktiskt, också heter Oskar!
  • Uppdaterad: 29 JAN 2021 15:27

Wickman-01.png

HuFF har sedan tidigare värvat in några unga, hungriga spelare, så nu känns det bra att också få in ett nyförvärv med en del rutin från bl.a. division 1. Wickman har tränat några pass med oss och då direkt visat prov på ledaregenskaper i form av konstruktiv kommunikation till medspelare.

- Han har rutin att spela i de formationer som vi kommer utgå från denna säsong, är fysiskt stark i duellspel / huvudspel samt att han visat stort mod, vilja och kunskap att försvara målet i defensivt straffområde oavsett vad som krävs, säger Benny Dahlin.

Sportgruppen, som för övrigt har gjort ett gediget arbete med alla nyförvärv, är vi väldigt glada att Oskar Wickman väljer att fortsätta sin karriär tillsammans med oss i Hudik. Vi har i vårt rekryteringsarbete utöver ren fotbollskapacitet lagt stor vikt vid personliga egenskaper där vi känner att Oskars ödmjukhet kombinerat med ett tydligt ledarskap på planen kommer bidra till att skapa positiv energi i laget. I Oskar får vi in en trygg och rutinerad backklippa, välutbildad via ungdomsföreningarna Älta IF och Hammarby IF vilket ledde till seniorspel i Skogås/Trångsund (Div4) och Älta (Div 3) där han som 20-åring förärades med Kaptensbindeln. Detta ledde vidare till Division 1 där Wickman har representerat Nyköpings-Bissarna de senaste tre åren.

Från Ettan till Ettan, Från Nyköping till Hudiksvall.

- Det känns bra, jag har fått en bra känsla från både laget och staden. Det känns klockrent, säger Oskar Wickman.

En stor pusselbit på plats, nu är det några till som ska läggas, sedan är vi redo att köra!!!!

Skribent: Magnus Lampert

Tel: 0738341977