Pelle sänkte Härnösand

18 JUN 2016 18:02
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Vinst i svåra bortamatchen mot Härnösand 1-2 (0-0).

Vi börjar matchen ganska bra och känner att vi ligger rätt i våra positioner. Men ju längre halvleken går desto bättre blir Härnösand och mer passivare blir vi. Vi var för defensivt balanserat och får vara nöjd att det står 0-0 i halvtid.

Direkt i andra halvlek tar vi tag i det och spelar mkt bättre. Därför kommer 1-0 som en kalldusch. Vi spelar bollen fel på mittplan och deras spelare brytskjuter från halvplan över Niclas i mål. Mycket snyggt men också väldigt ologiskt.

Målet förlöser oss lite från rädslan att släppa in mål och förstöra vår svit. Nu stannar nollan på sex matcher vilket är väldigt bra gjort av killarna. Som sagt gasen i botten. Cihan spelar fram Pelle som behärskat placerar in kvitteringen. Några minuter senare pressar Cihan och Kion deras backlinje, de spelar hem till keepern men vi fortsätter pressa och deras mv sätter bollen rakt på Pelle som tar med sig bollen framåt och dunkar in 2-1 fri med mv.

Att det är svårt att komma till högslätten skriver nog de flesta lag under på därför är det skönt att åka härifrån med tre pinnar.

Startelva: Niclas, Våfflan, Chippen, Wille, Dahlström, Danne, Cihan, Petter, Chrille, Pelle, Kion.

Ers: Rasmus, Ante (46), Ridwan, Haris (65), Johan (77)

Skribent: Härje Lindgren

E-post: kansli@hudiksvallsff...