Seger i årets sista bortamatch, 2-1 mot Sandvik

04 OKT 2014 19:23
Det blev vinst i sista bortamatchen mot Sandvik med 1-2 (0-1).
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Det var ett Sandvik som slåss för sin överlevnad och sådana lag är alltid tuffa att möta.

Dom står upp hyfsat och är farliga på kontringar men vi äger matchen egentligen hela tiden. Efter 10 min har vi varit framme två gånger varav Pelles nick i ribban vid första stolpen på ett stenhårt inlägg av Sigge är närmast.

På en hörna lyfter sedan Lucas från marken och skarvar till Chippen som styr in bollen behärskat med pannan.

Sandvik kommer runt mest på sin högerkant men inspelet är fruktlösa. Istället har vi ett par lägen att göra tvåan. Niclas Lindh för dagen vänsterback bryter fram och får bollen snett inåt bakåt men skottet är precis på fel sida stolpen. Mehmed böjer en frispark runt muren som sandviks mv sträcker ut och klarar till hörna. Pelle är återigen först på ett inspel från höger men nicken går över. Halvleken avslutas med att Roos får en fin boll i djupet och rundar mv men avslutet sitter i burgaveln.

I andra halvlek fortsätter vi trycka på och gör viktiga 2-0. Ett fint anfall där bollen går mellan våra spelare och näst sist på bollen är Roos som sticker in den till Pelle som inte gör något misstag fri med målvakten.

Sandvik tappar lite geist efter målet och vi är framme och nosar igen. Mehmed blir helt ren på bortre stopen och får två chanser men första avslutet går rakt på och andra styrs till hörna.

Brolin är fri men är osjälvisk och spelar i sidled till Pelle som rullar in den i öppet mål. Efter Brolla spelar bollen blir han överkörd av både mv och hb. Domaren blåser inte mål och inte straff utan offside. Jag är inte domare men borde inte straffen gå före offside? Istället händer något som just då är helt ologiskt.

En sandvikspelare slår ett inlägg som tidigt styr på Chippens ben i en hög båge över Niclas som trots det lyckas tippa bollen i stolpen men tyvärr inte bättre än att bollen studsar retfullt över mållinjen.

Med det här målet i ryggen får Sandvik upp kämparglöden igen och försöker gå för tidiga inlägg och långa bollar mot vår Box.

Farligaste lägena får dock vi. Victor har två nicklägen, ett i öppet läge mitt framför mål och ett vid bortre stolpen då målet är öppet. Tyvärr sitter inget av avsluten innanför ramarna. Mehmed avslutar matchen med en kanon i stolpen.

När matchen utvecklar sig på det här viset med massvis av missade lägen och ett självmål i baken är känslan inte bra. Man nästan väntar på kvitteringen. Men en vinst och tre pinnar packar vi med oss i bussen på väg hem.

Ånge förlorade och Anundsjö kryssade så nu får vi vänta in Sandvikens resultat imorgon för att vi ska få alla förutsättningar inför sista omgången.

Startelva: Niclas, Niclas, Chippen, Wille, Siksten, Lucas, Petter, Mehmed, Brolin, Pelle, Victor.

Ersättare: Tim, Ante (65), Ludde (65), Mathias (80), Douglas, Jesper, Ecka.

Skribent: Henrik

E-post: kansli@hudiksvallsff...