Hoppa till sidans innehåll

Segersviten bruten i Piteå, 0-2

06 SEP 2014 17:43
Förlust i toppmatchen borta mot Piteå 2-0 (1-0).
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Allt var på topp innan matchen och det kändes att det var en rolig match på gång. Matchbilden är den väntade, Piteå kontrollerar bollen och vi kontrollerar ytorna.

Inga riktiga målchanser skapas i inledningen. Efter 10-15 min öppnades det lite. Deras fw vände upp och sköt mitt på Larsson. Pelle har två avslut, ett som målvakten räddar och ett som är jättenära.Deras mv var felplacerad och täckte ut Pelles felträff som rullade en dec utanför.

Sedan kommer händelsen som blir väldigt viktig för resten av matchen. Ecka vår balansspelare får en passning på mittplan och som näst sista gubbe, helt ensam, lägger han sig ner i smärta. Någonting har hänt med hans fot.

Piteå tar bollen och springer rakt mot vårt mål och får en straff. Deras fw som inte stod upp i en duell på hela matchen kastar sig och domaren faller också. (Senare får han varning just för filmning.)

Straffen säkert i mål. Om man nu måste släppa in mål vill man att det ska vara riktiga, rejäla strutar efter bra spel eller prestationer. Inte så här, tyvärr.

I andra halvlek försöker vi flytta fram och spelet förläggs lite mer på piteås planhalva men utan att vi kan skapa de heta lägena.

Piteå kan tryggt försvara och rensa bollar till sin fw. Vårt bästa läge vid 1-0 är när Ludde får på ett volleyskott vid straffområdslinjen men skottet går tyvärr rakt på deras mv.

Sedan missar deras fw ett friläge men på sin andra chans med 10 min kvar lyckas han göra 2-0. Vi satsar allt framåt och skickar upp spelare och boll så nära piteås mål som möjligt. Chippen får ett jätteläge men han får möta på sin egen motsvarighet i Piteå. Alltså en försvarare som kastar sig och täcker ett givet mål. Ingen utdelning och en tung förlust.

Stort grattis till Piteå som är seriens bästa lag och välförtjänta seriesegrare.

Vi längtar redan till nästa match, Selånger hemma.

Startelva: Niclas, Siksten, Wille, Chippen, Roos, Ludde, Ecka, Lucas, Ante, Pelle, Brolla.

Ers: Tim, Joel (80), Petter, Mathias (60), Lalle (25), Dogge, Jeppe.

Skribent: Henrik

 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: This is a mailto link

Se all info