Skönt 2-0 i derbyt mot Söderhamns FF

01 AUG 2014 21:13
Vi vann kvällens derby mot Söderhamn med 2-0 efter 1-0 i paus.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Mycket publik, bra väder och en kanonmatta. Förutsättningarna var tip top inför matchen. Men tyvärr var förutsättningarna bättre än fotbollen den här dagen. Som vanligt i derbyn blir det mycket känslor och lag som underpresterar kanske av rädsla för att förlora.

Första halvlek kan vi glömma direkt, förutom en sak som vi kan återkomma till. Vi är passiva och gör ingenting vi kommit överens om. Söderhamn är minst dåliga och har matchens farligaste läge då man skjuter från 30 meter ett skott som tar i ribban två gånger innan den studsar över. Dom tillåts att ställa om på oss men väl där gör vi ändå ett bra försvarsarbete i boxen. Det var en sak vi inte skulle glömma och det sker i slutet av halvleken.

Ante slår ett stenhårt inlägg som Brolin vräker sig fram på framför sin försvarare, snyggt och 1-0.

I andra halvlek höjer vi oss något. Vi har inte något bra spel men genom kvalité och att Söderhamn måste framåt skapar vi ändå en hög med målchanser i andra halvlek. Pelle nickar tätt utanför på hörna. Sigge har ett par hårt pressade skott.

Pelle knycker bollen och skjuter på en täckande försvarare och bollen går i en båge över mv, 2-0!

Mehmed kommer fri men avslutet räddas returen går till Pelle som skjuter över det relativt övergivna målet.

Lalle har ett hårt avslut som går mitt på och en nick mot bortre hörnet som målvakten räddar snyggt. Klockan tickar på och vi flyttar ner våra positioner och spelar av matchen. Söderhamn får ett läge efter en tilltrasslad situation men spelaren sätter avslutet på Niclas när målet är öppet.

Alltid skönt med vinst och speciellt i ett derby. Nästa match är allt annat än ett derby då Boden borta väntar.

Startelva: Niclas, Ante, Wille, Chippen, Lindh, Lucas, Mehmed, Ludde, Joel, Pelle, Brolin

Ersättare: Tim, Siksten (46), Mathias (75), Lalle (65), Roos, Douglas, Jesper.

Skribent: Henrik