Hoppa till sidans innehåll

Utdelning av stipendiet Årets Lagkompis sker 12 juni

09 MAJ 2011 16:39
För 10:e och sista gången delas utmärkelsen "Årets Lagkompis" ut från "Per Svenssons minnesfond". Utdelningen sker i samband med Hudiksvalls FF:s hemmamatch mot Umedalen den 12/6 kl. 15:00.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Ungdomsspelare från fd. Hudiksvalls ABK, HHC och Hudik/Björkberg kommer att få utmärkelsen Årets Lagkompis.

Eftersom det är sista året som det delas ut kommer också Pers lagkamrater att vara med under utedelningen.

Vi välkomnar alla till den här högtiden.


Om fonden 

Per föddes 5:e juni 1991. Han hade redan tidigt mycket ”spring i benen” och försökte alltid hänga med storebror Jon och hans kompisar. När han var 6-7 år började han spela fotboll i ABK och hockey i HHC, senare lade han även till innebandy i H/B IBK. Han gillade sporterna och framför allt att vara tillsammans med sina lagkompisar. Per var en duktig idrottskille som alltid var mån om sina lagkompisar. Han hade glimten i ögat och nästan alltid något ”bus på gång”. Söndagen den 16:e december 2001, mitt under träningen, fick Per en akut hjärtmuskelinflammation som gjorde att hans hjärta stannade. Trots att han fick all tänkbar hjälp av tränare och ambulanspersonal som snabbt kom till ishallen orkade hans hjärta inte starta igen. Vi vet att han mådde bra strax innan det hände eftersom en lagkompis sköt ett skott rakt i Pers plockhandske – han skrattade då och gjorde ”långnäsa” till sin kompis som skrattade tillbaka.


För att hedra Pers minne så startades en minnesfond. Många satte in pengar på fonden och ett stipendium delas nu ut varje år i samband med Pers födelsedag fram till det år Per skulle ha fyllt 20 år. Stipendiaten ska vara 10-16 år och ha varit en extra bra lagkompis i klubbarna ABK, HHC, H/B IBK – de klubbar som Per var aktiv i. Pengarna går till laget och ska användas till något som främjar lagandan.

Skribent: Peter Åhs


 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0702517314
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info