Tillbaka på vinnarspåret efter 2-0 vinst mot Alvik

31 AUG 2013 17:44
Efter tre raka förluster i serien vann vi idag bortamatchen mot Alviks IK med 2-0(0-0). Målen gjordes av Fredrik Rahm i den 60:a minuten och Pelle Lööf i den 85:e.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Senaste tidens resultat i serien, vårens match mot Alvik eller den 200 mil långa bussresan hem. Det var inga problem att hitta tändvätska inför den här knepiga bortamatchen.

Om det var överladdning som gjorde det är svårt att säga men första halvlek var mer vilja än skönspel. Matchen är spelmässigt ganska jämn och förutom en rensning i magen av Niclas på en fram rusande alvikspelare så är det vi som skapar lägen.

Närmast är Luddes skott i stolpen. Vi tar många felbeslut och tappar boll alldeles för enkelt vilket gör att vi inte kan utnyttja ytorna som fanns att spela fotboll på.

I andra halvlek syns det att spelarna är mer noggrann och mindre stressade och vi skapar ett konstant tryck mot Alviks mål. Rättvist tar vi ledningen i min 60 genom en halvvolleyrökare signerat Rahmen.

Alvik fortsätter att pumpa sina långa bollar mot vår box men ett starkt försvar som inte tummar på detaljerna gör att vi inte släpper till en enda farlighet.

Vi har flera lägen att punktera matchen men det dröjer till min 85 innan Pelle kan rulla in 0-2 i ett friläge.

Skön vinst och som alltid mycket enklare att åka buss med tre poäng i bagaget.

Startelva: Niclas, Siksten, Chippen, Wille, Ante, Philip, Ludde, Erik, Broman, Roos, Brolin.
Ersättare: Gurra, Rahm(55), Petter(80), Jonte, Pelle(55).

Skribent: Henrik