Hoppa till sidans innehåll

”Tre-matchers-sviten” håller i sig

28 JUN 2021 13:10
Efter två raka kryss var det kanske inte så oväntat att HuFF delade poäng med Hammarby TFF på söndagen, för det tredje krysset, 1–1 (0–1), följde ju bara lagets mall med sviterna på tre matcher i taget.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2021 13:10

Ettan Norra började med TRE förluster, sedan kom TRE segrar, varpå det återigen blev TRE förluster – och nästa svit – TRE kryss – fullbordades med den oavgjorda matchen mot Hammarbys talanger.

Efter att lagen mötts i en träningsmatch innan seriestart (1–1 även då), var jag ganska säker på att de gul/svarta talangerna från huvudstaden skulle klara sig riktigt bra i den här serien. Men när man på nytt gästade Sparbanken Arena gjorde man det som tabelljumbo med endast två segrar på elva matcher. En av segrarna kom dock mot topplaget Sandvikens IF, så visst finns kvalitéerna hos det unga laget.

Nu har man bytt tränare och även fått in rutin i truppen då man värvat ex-allsvenske (Sirius) mittfältaren Niklas Thor, och visst kommer han att betyda mycket för de här talangerna. Mot HuFF gick det mesta via Thors fötter under den första halvleken, en halvlek som var jämn såväl spelmässigt som chansmässigt. Hemmakaptenen Cihan Sener fick faktiskt bollen förbi Hammarby-målvakten Kwesi Pira Kawawa men farten var alldeles för dålig och Jasafat Mendes hann ikapp bollen och rensade, och Williot Swedberg hade ett bra läge för gästerna där han dock nickade över.

Kapten Sener borde nog också ha fått en straff före paus då han tog sig förbi Jasafat Mendes och kapades rejält (såg det i alla fall ut som från min position). Men domaren Mohammadreza Faghani valde att inte blåsa.

När så alla så väntade på paussignal från Faghanis pipa blixtrade Hammarby till. Mayckel Ladho satte ut bollen till höger, där kom Jasafat Mendes och slog ett perfekt inlägg som Jusef Erbani mötte med pannan – och så stod det 0–1 i paus. Matchklockan visade då att det var fem(!) sekunder kvar av första halvlek.

Ett oerhört tungt baklängesmål att ta med sig till vilan för HuFF.

Nu behövde varken HuFF eller hemmapubliken grubbla allt för länge över underläget i andra halvlek, för det tog bara dryga två minuter innan kvitteringen kom. Mannan Khalil fick skottläge utanför Hammarbys straffområde, skottet blockerades av en försvarare men bollen gick i retur till Khalil som drog till ännu en gång – och så stod det 1–1.

Niklas Thor styrde det mesta i första halvlek, ytterbacken Jasafat Mendes var ständigt ett hot i sina offensiva attacker och längst fram hade HuFF-försvaret fullt upp med att hålla koll på Jusef Erbani. I andra halvlek såg vi nästan ingenting av detta från Hammarbys sida. Istället var det Mayckel Ladho som var orosmomentet med snabba ruscher och tunga distanskott.

Men känslan var ändå att det aldrig var riktigt farligt nere hos Simon Elgh.

Då var det desto farligare vid gästernas mål, och allra närmast ytterligare nätkänning var hemmalagets målskytt Mannan Khalil. Han frispelades av Cihan Sener men valde att försöka dra målvakten istället för att avsluta direkt och Kwesi Pira Kawawa räddade. Det gjorde han även när såväl inhopparen Alvin Brisvåg som kapten Sener hade bra lägen från högerkanten.

Därmed stod det fortfarande 1–1 på resultattavlan när domare Faghani blåste sin sista signal för dagen och delad pott var nog trots allt rättvist.

HuFF kom till spel utan skadade Kion King och, den under veckan krasslige, Amaro Bahtijar. Om någon av dem är aktuell på onsdag då HuFF tar emot Piteå i den från maj uppskjutna matchen återstår att se. Skönt för HuFF var att dagens enda gula kort hamnade på Jesper Lindholms konto, därmed är alla åtta(!) HuFF:are som står på två varningar spelklar även mot Piteå.

Poängen innebar att HuFF lämnade nedflyttningsplatsen och skulle man vinna mot Piteå stärker man sin position ordentligt. Med tanke på lagets ”tre-matchers-sviter” så kan mötet med Piteå också vara en fingervisning om hur vårsäsongen kommer att avslutas (bortamatcher mot Täby och Sandviken kvar). Varför inte börja en ny ”tre-matchers” med en seger på onsdag...

CHRISTER STRIDH

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd
 
 


 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls FF - Fotboll
Köpmanbergsvägen 1
82450 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0738341977
E-post: kansli@hudiksvallsff...

Se all info