Tre förlängningar klara

23 DEC 2020 17:28
Lagom till jul står det klart att Simon Elgh, Christoffer Lindberg och Andreas Smedbakken förlänger sina kontrakt med HuFF. Alla kontrakt är skriva 1+1 år.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2020 17:28

Simon Elgh kom till HuFF inför 2019 från Söderhamns FF. Under 2020 startade han i alla 13 seriematcher och var en starkt bidragande orsak till avancemanget uppåt.

Elgh står inte bara för fina räddningar utan är också fantastiskt duktig med fötterna och har en spelförståelse och kyla som inte många målvakter besitter. Han blev dessutom utsedd till Division 2 Norra Svealands Bästa målvakt 2020.

- Det var ett enkelt val att förlänga efter det vi gjorde förra säsongen. Att få chansen att spela i division 1 känns oerhört inspirerande. Ser fram emot att dra igång igen, säger Elgh.

Christoffer Lindberg kom till HuFF från Norrby IF inför 2015. Sedan dess har han löpt på kanten i våra färger och nu varit med och tagit HuFF till division 1.

Den 26-årige yttermittfältaren är en snabb och hårt jobbande spelare som nu kliver in på sin sjunde raka HuFF-säsong och därmed också kan räknas in till gruppen av rutinerade spelare.

Känns spännande att vi får mäta oss på elitnivå och gå in i en säsong som mer underdogs än som stora favoriter. Det här har vi kämpat för i så många år och äntligen är det dags. 7 år sen jag debuterade i division 1 så det är skönt att vara tillbaka, säger Lindberg.

Andreas Smedbakken kom till HuFF inför säsongen 2018 från Skellefteå FF. Han hade då varit med och tagit upp Skellefteå till Division 1, något han under förra säsongen fick vara med om även i HuFF.

Smedbakken är en stark forward som sätter dit sina lägen och alltid skapar farligheter offensivt.

Det var en självklarhet att förlänga och följa med på resan under klubbens första säsong i division 1. Det ska bli spännande med nya motstånd och att få mäta sig på en ny nivå. Jag är säker på att vi kommer väl förberedda, säger Smedbakken.

Övriga förändringar:
Vi har valt att inte förlänga kontrakten med Jonathan Koskinen, Jonathan Hejdebäck och Joel Nordgren. Det står också klart att Raymond Ddungu lämnar klubben. Vi tackar dem för tiden hos oss och önskar stort lycka till i framtiden.

HuFF vill önska er alla en riktigt God Jul!

Skribent: Mathias Berglund

Tel: 0738341977